Citroën C5 maakt Chinese doorstart

0

In juni stopt Citroën met de productie van de inmiddels 10 jaar oude C5 in Frankrijk. Daarmee is de verkoopcarrière vanuit mondiaal perspectief nog niet definitief van mij, want het model maakt in gemoderniseerde vorm in China een doorstart.

De gelifte versie van de C5 wordt op de autotentoonstelling van Sjanghai onthuld. Citroën voorziet de sedan vóór van verlichting op 2 niveaus. Daarmee sluit de C5 beter aan bij de rest van het huidige gamma. In het verlengde van het dubbele visgraten logo bevinden zich LED dagverlichting.

De achterpartij van de gelifte C5 onderscheidt zich van die van de oude versie door LED lichtblokken die van de nieuwe C5 Aircross zijn geleend en die 4 lichtmodules integreren: de combinatie van “rechthoeken met afgeronde hoeken” is blijkbaar een designelement dat wij op meer nieuwe Citroën modellen gaan terugzien.

Binnenin de Chinese C5 zien we een nieuw dashboard met een digitaal instrumentarium met 12,3-inch groot scherm en bovenop de middenconsole een aanraakscherm van 8-inch. Qua uitrusting pakt de Citroën voortaan uit met een heel leger aan rij hulpsystemen: dode hoekwaarschuwing, spoorassistent, botswaarschuwing en een 360-gradencamera.

Citroën zegt ook de geluidsdemping van de C5 verbeterd te hebben. Het model wordt leverbaar als 169 pk sterke 1.6 THP en in een 1,8 liter variant met 206 pk. De C5 wordt gemaakt door Dongfeng, de Chinese joint venture partner van de Fransen.

Reageren is niet mogelijk.