Prijsvergelijking Abarth 595 Pista

0

De prijs van de Abarth 595 Pista is bekend. Er komen in totaal 18 exemplaren van de gelimiteerde uitvoering naar Nederland. Met een prijs van 30.995 euro is het geen koopje, maar dan krijg je wel een heel sportief aangeklede auto.

AbarthAlfa RomeoDS
595MiTo3
PistaVeloce Uconnect165 Sport Chic+
30.995 euro30.245 euro30.620 euro

De 595 Pista wordt aangedreven door de bekende 1.4 T-Jet benzinemotor. In deze Abarth is hij goed voor 160 pk en 230 Nm. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde 5-bak. De 595 Pista sprint in 7,3 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 216 km/u.

Standaard op de in Campovolo Grey gespoten 595 Pista zijn onder meer geperforeerde plus geventileerde remschijven (284 x 22 mm vóór en 240 x 11 mm achter), Koni schokdempers achter met FSD technologie, een Abarth Record Monza uitlaatsysteem met Dual Mode en 4 uitlaatpijpen. Lekker brullen is daarmee gegarandeerd.

Ook leuk is het Abarth Telemetry systeem waarmee je alle beroemde circuits, zoals Monza, Spa-Francorchamps of Red Bull Ring, kunt downloaden. Volgens de fabrikant is tijdens tracksessies op het scherm een gedetailleerde kaart te zien en kan de bestuurder actuele input krijgen om zijn rondetijden te verbeteren. Na afloop kun je alles downloaden voor een grondige analyse.


Maar er is nog veel meer. Zoals gele spiegelkappen, idem remklauwen, titaniumkleurige portiergrepen plus badgehouder, matzwarte 17-inch Formula lichtmetalen velgen met 205/45 banden, mistlampen, in hoogte verstelbare sportstoelen met lederen bekleding, xenon koplampen, parkeersensoren, een Beats geluidsinstallatie, automatische airconditioning, een met leder bekleed sportstuur met 12-uursmarkering en een multimediasysteem (inclusief navigatie met 7-inch touch screen).

Reageren is niet mogelijk.