Unieke Ferrari Sergio staat te koop

0

Zegt de Ferrari Sergio jou niks? Dan ben je vast niet de enige: deze Italiaan uit 2014 werd in een oplage van slechts 6 exemplaren gebouwd. Eén daarvan staat nu te koop in het Nederlandse Elsloo.

De Ferrari Sergio begon zijn leven eigenlijk een jaar eerder, als Pininfarina Sergio. In 2012 overleed Sergio Pininfarina, die met de designstudio van zijn vader (Battista ‘Pinin’ Farina) jarenlang goede relaties onderhield met Ferrari. Als eerbetoon aan Sergio toonde Pininfarina op de autosalon van Genève in 2013 deze Pininfarina Sergio.

De Ferrari 458 Spider diende als basis voor deze Sergio. Na heel wat berekeningen en tests in windtunnels kwam Pininfarina met dit opvallende koetswerk op de proppen. Dat bestond volledig uit koolstofvezel, waardoor de Sergio zo’n 10 procent lichter was dan de Ferrari 458 Spider waar hij op gebaseerd was. De Sergio had geen voorruit: de aërodynamica was zó berekend dat de luchtstroom over de hoofden van de bestuurder en bijrijder zou gaan.

In tegenstelling tot wat meestal het geval is bij conceptstudies, kreeg deze Pininfarina Sergio toch een vervolg in de vorm van een productieversie. Ferrari zocht 6 goede klanten uit en bood hen aan om een hyperexclusieve Sergio te kopen. Toen die productieversie in 2015 op de autosalon van Genève werd getoond, waren alle 6 exemplaren al verkocht.

De Ferrari Sergio verschilde op enkele punten van de Pininfarina Sergio. De opvallendste wijzigingen zijn de voorruit, de buitenspiegels en andere aanpassingen om de auto straatlegaal te maken. Onderhuids was deze Ferrari Sergio gebaseerd op de Ferrari 458 Speciale, de krachtigere 458-variant.

De eerste productie Sergio was een rood exemplaar die naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrok. Drie stuks vonden hun weg naar de VS, één ging naar Japan en het laatste exemplaar was bestemd voor een Zwitserse klant. Die kreeg een geel/zwart exemplaar (Giallo Modeno genaamd) met een interieur uit zwart leder en Alcantara. Datzelfde exemplaar was ook te zien op de autosalon van Genève.

De Zwitserse eigenaar heeft in de dik 2 jaar dat hij zijn exemplaar had niet veel met zijn Sergio gereden. De kilometerteller staat op 118 kilometer … De 605 pk sterke V8 motor moet dus nog in topconditie zijn. Wie interesse heeft in deze hyperexclusieve Italiaan zal diep in de buidel moeten tasten: de vraagprijs bedraagt 4,3 miljoen euro. De Ferrari Sergio is dus geen slechte investering geweest, als je weet dat zijn nieuwprijs 3 jaar geleden 1 miljoen euro bedroeg …

Reageren is niet mogelijk.