Renault maakt Zoe nóg krachtiger

0

Renault introduceert een nieuwe, krachtigere versie van haar elektrische Zoe. De R110 uitvoering heeft een vermogen van 80 kW (109 pk), hetgeen 12 kW (16 pk) meer is dan de R90 versie, zonder dat de elektromotor groter of zwaarder geworden is.

Het hogere vermogen komt volgens Renault vooral van pas bij hogere snelheden. Zo accelereert de Zoe R110 uitvoering 2 seconden sneller van 80 naar 100 km/u. Bij lagere snelheden presteert hij hetzelfde als de R90 versie. Het maximumkoppel van 225 Nm is onmiddellijk vanaf stilstand beschikbaar, wat volgens Renault voor een felle reactie bij het wegrijden zorgt. De

Naast de krachtigere motor voert Renault nog een aantal wijzigingen door bij de Zoe. Het R-Link infomediasysteem is uitgebreid met Android Auto. Verder biedt Renault de Zoe in een nieuwe kleur aan: het hier getoonde Blue Violette. Het interieur kan met bijpassende paarse accenten worden uitgevoerd door op de optielijst het nieuwe Color Pack Purple aan te vinken.

De R110 motor demonstreert volgens de Fransen de expertise van Europa’s grootste fabrikant van elektrische auto’s. De zogeheten nul emissie krachtbron is in 2 jaar ontwikkeld in het Technocentre van Renault ten zuidwesten van Parijs en wordt geproduceerd in de fabriek Cléon.

De Zoe R110 is vanaf mei te bestellen. De prijs wordt door Renault binnenkort bekend gemaakt. Met de lancering van de R110 motor komt het aantal varianten voor de Zoe, Kangoo Z.E., Master Z.E. en de Smart Electric Drive modellen op 5, met vermogens van 44 tot 80 kW.

Comments are closed.