Prijsindicatie Skoda Karoq Sportline

0

Autointernationaal.nl schreef gisteren al dat de Karoq wel wat jeu kan gebruiken. En dat Skoda zich daar van bewust van is. Daarom komt er niet alleen een stoere Scout uitvoering, maar ook een pittig ogende Sportline versie.

De Karoq Sportline wordt onder andere leverbaar met de 190 pk sterke 2.0 TSI unit, gekoppeld aan de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling die de aandrijfkrachten over alle vier de wielen verdeelt. Deze aandrijflijn komt ook voor de Scout versie beschikbaar, maar exclusief voor de Sportline is de versie met handbak en alleen voorwielaandrijving. Andere motorsmaken zijn de 1.5 TSI met 150 pk (optioneel met DSG en vierwielaandrijving) en de 2.0 TDI diesel met naar keuze 150 of 190 pk. De krachtigste versie beschikt standaard over de automaat en tractie rondom. Het is nog niet bekend of al deze versies naar Nederland komen.

Je kan de Karoq Sportline herkennen aan de dikkere in carrosseriekleur gespoten bumpers, de diverse zwarte accenten, de in carrosseriekleur mee gespoten wielkastranden, zwart gelakte 18 inch lichtmetalen velgen, zwarte dakrails en aan het privacyglas. Op het voorscherm is het Sportline embleem te zien. Het interieur is voorzien van sportstoelen (met zwarte bekleding en zilverkleurige stiksels), een met geperforeerd leer bekleed multifunctioneel sportstuur, aluminium pedalen en zwarte hemelbekleding. LED ambiance interieurverlichting maakt ook deel uit van de standaarduitrusting.

Het digitale instrumentarium, Virtual Cockpit genaamd, is optioneel. De Karoq Sportline wordt door Skoda aan het publiek gepresenteerd op de autosalon van Parijs in oktober. De nieuwe uitvoering komt later dit jaar naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl rekent op een starttarief van 37.190 euro voor de handgeschakelde en voorwiel aangedreven 1.5 TSI versie. Het topmodel van de reeks, de 2.0 TDI 4×4 DSG, gaan naar verwachting 51.490 euro kosten. Vind jij de Sportline uitvoering van de Karoq niet sportief genoeg? Geen nood: in oktober zal Skoda op de autosalon van Parijs ook de Kodiaq RS presenteren met dubbel geblazen, 240 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor.

Reageren is niet mogelijk.