Prijsindicatie Skoda Karoq Scout

0

Auto’s van de Volkswagen Groep hebben de reputatie in technisch opzicht tot de top te behoren, maar niet erg hoog op de emotieladder te scoren. Die kwalificatie is misschien wel het meest van toepassing op de Skoda Karoq: misschien wel de beste SUV in zijn klasse, maar je wordt er niet koud of warm van.

Skoda is zich hier blijkbaar bewust van en kleedt de van nature nogal fletse Karoq aan met een ruig Scout kostuum. Daardoor oogt hij ineens een stuk stoerder. Op de terreinlook versie van de SUV (is dit eigenlijk niet een vorm van pleonasme?) is integrale vierwielaandrijving standaard. De gewone Karoq is alleen met voorwielaandrijving verkrijgbaar.

De Karoq Scout debuteert komend najaar op de autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018). Uiterlijke kenmerken van de avontuurlijke uitvoering zijn bumpers met beschermplaten, zilveren koetswerkdetails, buitenspiegels in dezelfde kleur, kunststof beschermingsranden langs de wielkasten plus dorpels, privacyglas en antracietkleurige 18- inch Braga velgen (19-inch in Crater design is optioneel). De Scout logo’s op de voorschermen doen de rest.

Onder de motorkap vinden we 2 motoren die we reeds kennen uit het reguliere Karoq gamma: de 1.5 TSI is 150 pk sterk en wordt in de Scout uitvoering standaard geleverd met de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. De 2.0 TDI is er in de vermogensmaken 150 of 190 pk. De basisdiesel heeft een handbak met 6 versnellingen, terwijl de krachtigere versie meteen de anders optionele automatische transmissie krijgt.

In het interieur vallen de deels bruine bekleding en de zwarte panelen op. Daarnaast zorgt Skoda in de Scout uitvoering van de Karoq voor specifieke stoffen op het meubilair en RVS pedalen. Een digitaal instrumentarium is standaard. De Tsjechen pasten het Scout recept eerder al toe op de Octavia Combi en de Kodiaq. De Karoq Scout arriveert begin 2019 bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl verwacht dat de duurste versie (met 190 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor en de DSG automaat) 52,5 mille gaat kosten. Voor de oliegestookte 150 pk uitvoering met handbak moet gerekend worden op 47.500 euro. De Karoq Scout 1.5 TSI mag vermoedelijk weg voor 40,5 mille.

Comments are closed.