Prijs vergelijking Skoda Fabia

0

De prijzen van de vernieuwde Fabia zijn bekend. 4 jaar na de lancering van de derde generatie heeft Skoda haar compacte model een uitgebreide update gegeven. De vernieuwde Fabia is te herkennen aan zijn aangescherpte uiterlijk, het gewijzigde interieur en de andere lichtmetalen velgen. Hij is leverbaar vanaf 14.990 euro. De vernieuwde Fabia is per direct te bestellen en staan begin september bij de dealers.

De uiterlijke wijzigingen betreffen de grille, de bumpers en de lichtunits. LED dagverlichting is standaard en voor het eerst zijn nu ook koplampen en achterlichten met volledige LED techniek te bestellen. Het velgenaanbod loopt uiteen van 15 tot en met 18 inch; de grootste exemplaren zijn alleen voor de hatchback beschikbaar. Voor de carrosserie is er keuze uit 15 verschillende kleuren. Bovendien is het mogelijk om het dak, de A stijlen, de buitenspiegels en de optionele 16 inch Antia velgen in een contrasterende zwarte kleur te krijgen.

SkodaCitroënFord
Fabia C3Ka+
1.0 MPI 75 Active1.2 PureTech 68 Live1.2 70 Essential
14.990 euro15.290 euro14.800 euro

Het interieur van de gemoderniseerde Fabia heeft een instrumentencluster met een gewijzigd ontwerp en nieuwe bekleding. Sportstoelen met rode stiksels zijn optioneel, evenals het Dynamic pakket, dat bestaat uit de hiervoor genoemde sportstoelen, een multifunctioneel sportstuur, aluminium pedalen, een zwart interieur met rode stiksels en een sportonderstel.

Zoals kopers gewend zijn van Skoda, biedt de Fabia allerlei handige Simply Clever oplossingen. Nieuw is ondermeer een dubbelzijdige kofferbakmat die kan worden omgekeerd. De ene kant is met stof bekleed, de andere kant is van kunststof, zodat deze gemakkelijk schoongemaakt kan worden als dat nodig is. Daarnaast is de Fabia uit te rusten met een tablethouder en een 2-tal USB aansluitingen voor de achterpassagiers. De Combi uitvoering beschikt voortaan standaard over een LED zaklamp in de kofferruimte, die automatisch wordt opgeladen tijdens het rijden.

SkodaSeatOpel
Fabia IbizaCorsa 5-deurs
1.0 TSI 95 Ambition1.0 TSI 95 Style1.0 Turbo 90 Edition
18.090 euro18.200 euro18.249 euro

Er zijn een 3-tal 1,0 liter 3 cilindermotoren beschikbaar voor de vernieuwde Fabia. De MPI versie levert 75 pk. De 1.0 TSI is er met 95 pk en 110 pk. Standaard is de Fabia uitgerust met een handgeschakelde 5-bak. De 1.0 TSI met 110 pk beschikt over een verzet extra en is optioneel te bestellen met een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling.

Skoda heeft het aantal veiligheidssystemen uitgebreid. Naast Multi-Collision Brake kan de Fabia voortaan worden voorzien van onder meer Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Front Assist met City Emergency Brake, Driver Alert, Auto Light Assist en Adaptive Cruise Control. Een 6-tal airbags beschermen de inzittenden bij een botsing. In de standaard Isofix bevestigingen kunnen veilig 2 kinderzitjes worden gemonteerd.

SkodaKiaVolkswagen
Fabia RioPolo
1.0 TSI 110 Style1.0 T-GDI 120 Dynamic1.0 TSI 115 Highline
21.690 euro21.735 euro22.220 euro

Op het gebied van infomedia is er de keuze uit 4 systemen: Blues, Swing, Swing Plus en Amundsen. Die laatste 3 worden bediend via een 6,5 inch touch screen. Mobiele telefoons kunnen zowel via Bluetooth als via USB worden aangesloten. De Swing Plus en Amundsen systemen ondersteunen ook SmartLink+ (Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink en SmartGate). Daarnaast biedt de Amundsen installatie een tweede Bluetooth interface en een Wifi hotspot. Optioneel kan het systeem worden aangestuurd met stemcommando’s. Via Infotainment Online ontvangt de Amundsen installatie actuele informatie over het weer, de verkeerssituatie, beschikbare parkeerplekken en brandstofprijzen.

Op de vernieuwde Fabia zijn 2 scherpe introductieaanbiedingen van kracht. Op het instapmodel Active kan tijdelijk gekozen worden voor het 990 euro kostende Launch pakket. Dit omvat airconditioning, cruise controle, Radio Swing met 6,5 inch touch screen, een SD kaart plus USB aansluiting voor externe media, Apple Connectivity en Bluetooth telefoonvoorbereiding. Het klantvoordeel op dit pakket bedraagt volgens de importeur 490 euro. Daarnaast is er het rijk uitgeruste actiemodel Clever. De Clever is gebaseerd op het Ambition uitrustingsniveau en biedt als extra’s onder meer automatische airconditioning, lichtmetalen 15 inch Mato velgen, het Amundsen navigatiesysteem met 6,5 inch touch screen (en data voor West Europa inclusief 1 jaar abonnement op Infotainment Online), parkeersensoren achter, een lichtsensor, speciale bekleding en interieurlijsten. Voor wie nog meer luxe zoekt, is er het optionele Clever Plus pakket met bijvoorbeeld een grootlicht sensor en stoelverwarming of het sportieve Clever Design pack met o.a. spiegelkappen en het dak in zwart, lichtmetalen 16 inch Antia zwarte velgen en extra donker getinte ramen achter. De Clever is er zowel als hatchback en Combi en leverbaar met de 95 pk versie van de 1.0 TSI motor of met de 110 pk variant in combinatie met de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. De prijzen beginnen bij 18.520 euro. De meerprijs voor de Combi uitvoering bedraagt altijd 900 euro.

SkodaFiatSkoda
Fabia CombiTipo StationwagonRapid Spaceback
1.0 TSI 95 Style1.4 16v 95 Pop1.0 TSI 110 Clever
21.090 euro21.495 euro21.590 euro

De prijzen van de reguliere versies beginnen zoals gezegd bij 14.990 euro. Voor dit bedrag krijg je de (hatchback) als 1.0 MPI Active. Met de 95 pk sterke 1.0 TSI motor kost deze uitvoering 15.990 euro. De upgrade naar het uitrustingniveau Ambition betekent een prijskaartje van 18.090 euro en voor de Style versie vraagt Skoda 20.190 euro. De laatste is er ook met de 110 pk sterke 1.0 TSI motor en kost in handgeschakelde vorm 21.690 euro en met de DSG automaat 23.490 euro. De Combi is ook hier steeds 900 euro duurder.

Comments are closed.