Tesla gaat voortaan zelf repareren

0

Tesla is van plan om zijn auto’s voortaan zelf te gaan repareren als er een aanrijding is geweest. Schadeherstellers doen soms weken tot maanden over een klus, zegt topman Elon Musk. “En daar worden Tesla eigenaren en wij gek van”. In de tussentijd kan er niet worden gereden met de auto. Dat moet sneller kunnen, aldus de Musk.

Sommige reparaties worden al binnen 24 uur afgerond, aldus de topman. Het doel van Tesla is om dat binnenkort al op dezelfde dag te kunnen doen. Daarna moet het volgens Musk mogelijk zijn om een auto binnen een uur helemaal gefikst te hebben. “Het doel is dat een gerepareerde auto beter wordt dan voor het ongeluk. Dat moet altijd zo zijn wanneer beschadigde onderdelen worden vervangen door nieuwere”.

De Amerikaanse autofabrikant laat daarmee zien van alle markten thuis te zijn. En het is natuurlijk best wel relaxed als je bij schade gewoon een belletje kunt plegen naar je eigen dealer in plaats van de auto bij een louche schadeherstel bedrijf af te moeten leveren. Het feit dat bij de Tesla dealer alle onderdelen in voorraad zullen zijn en dat er niet gewacht hoeft te worden op toestemming van een verzekeringsmaatschappij zal een wereld van verschil maken volgens Musk.

In Nederland zijn er overigens maar weinig garages die aan de auto’s van Tesla mogen of willen sleutelen. En als zij dat al doen, dan moeten zij waarschijnlijk weken of maanden wachten op onderdelen. Reparatie is dan ook één van de grootste ergernissen van Tesla klanten. Een deukje in een Tesla laten repareren is moeilijker dan je denkt. Niet alleen kost het een vermogen, ook gebeurt het dus niet bepaald snel.

Musk, die alles beter weet (en denkt te kunnen) geeft aan dat zijn nieuwe plannen over een paar weken ingevoerd worden. Eerst moeten hij en Tesla uit de leveringshel van nieuwe auto’s zien te komen. Pas daarna kunnen zij zich focussen op het repareren van al die haastig in elkaar gezette elektrische vierwielers.

Reageren is niet mogelijk.