Skoda schetst Kamiq

0

Skoda geeft 2 designschetsen gemaakt van haar nieuwe, compacte cross-over, de Kamiq. Deze zogeheten ‘Urban SUV’ van het Tsjechische merk oogt krachtig en stoer, met aan de voorkant conform de laatste modetrend gescheiden koplampen en dagverlichting (de SUV modellen van Citroën en Hyundai hebben dit ook). Over iets meer dan een maand wordt de Kamiq aan het publiek gepresenteerd op de autosalon van Genève (5 – 17 maart).

De Kamiq ziet er heel volwassen uit en heeft niet het speelse van sommige segmentgenoten. Die sterke en zelfverzekerde uitstraling zal voor sommigen een voordeel zijn. De voorzijde van de Kamiq wordt gedomineerd door een brede, rechtopstaande grille met dubbele spijlen, die kenmerkend is voor de SUV modellen van Skoda. Van de zijkant bezien lijkt de nieuweling langer dan hij in werkelijkheid is. Dat komt vooral door de in het oog springende ‘tornadolijn’ over de flanken, die perfect bij de sportieve daklijn van de auto past. Een zilverkleurige frontspoiler draagt bij aan de stoere terreinlook van de Kamiq.

Opvallend is het nieuwe ontwerp van de LED koplampen. Die zijn in tweeën gedeeld, met de strip van de dagverlichting boven de koplampunits. De Kamiq is het eerste model van Skoda met dynamische richtingaanwijzers voor en achter. Het kristaldesign van de koplamp lenzen draagt bij aan de moderne uitstraling van de auto.

De hoge, gespierde motorkap is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van de Kamiq. Samen met de flinke grondspeling, grote wielen en stoere diffusor geeft die de Skoda een krachtige uitstraling. Het algehele design van de auto is modern, tijdloos en wordt gekenmerkt door sportieve proporties en strakke, ononderbroken oppervlakken.

Aan de achterzijde zijn de lichten subtiel anders vormgegeven. Net als recent de Scala krijgt ook de Kamiq de letters ‘Š K O D A’ op de achterklep in plaats van het bekende logo. De nieuwe SUV van het Tsjechische merk beleeft zoals gezegd zijn werelddebuut op de autosalon van Genève, die van 5 tot en met 17 maart 2019 wordt gehouden.

Reageren is niet mogelijk.