Abarth viert verjaardag met 595 EsseEsse

0

Abarth is 70 jaar jong en dat verdient een feestje. Daarom komt moederbedrijf Fiat met deze 595 EsseEsse. Die zal worden getoond op de aanstaande autosalon van Genève.

In 1964 verscheen de Abarth 595 SS op het toneel: een onder andere dankzij een Solex 34 carburateur 32 pk sterke variant van het Fiatje. In 2008 presenteerde Abarth een ‘Esseesse’ pakket voor de Fiat 500. Die destijds vrij heftige variant had een 160 pk sterke geblazen 1,4 liter turbomotor in zijn neus. Daar bleef het natuurlijk niet bij. Zo profiteerde het giftige Italiaantje onder andere van een verlagingset van Eibach en krachtigere remmen.

Nu maakt de EsseEsse een comeback ter ere van de 70ste verjaardag van de huistuner van Fiat. Het feestmodel is gebaseerd op de Abarth 595. Met de sterkste versie van de bekende 1.4 T-Jet krachtbron in de neus (180 pk) en een wild klinkende Akrapovic uitlaat onder de kont. Een andere technische verbetering is de speciale luchtinlaat voor de motor.

Let ook op de Racing White gespoten en met een schorpioen gezegende 17 inch velgen van het type Supersport, gevuld met rode remklauwen van Brembo -makelij. Het sportonderstel is voorzien van frequentieselectieve, instelbare Koni schokdempers op de achteras, die voor meer stabiliteit moeten zorgen.

Je herkent de nieuwe uitvoering ook aan diverse witte accenten, speciale spiegelkappen en witte strepen op flanken.

Het interieur van de Abarth 595 EsseEsse wordt gedomineerd door de Sabelt sportstoelen die een verbeterde pasvorm combineren met een schaal van koolstofvezel. Ook de pedalen en delen van het dashboard zijn afgewerkt met het lichtgewicht materiaal.

Let ook op de knappe ’70’ stiksels en op de talloze ’70’ badges waarmee Fiat deze verjaardagseditie tooit. Daarnaast rust Abarth de 595 Esseesse standaard uit met een 7,0 inch HD scherm voor het Uconnect infomediasysteem, aangevuld met Abarth Telemetry om de prestaties van de auto bij te houden.

De prijs van de Abarth 595 Esseesse is nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.