Alfa Romeo 4C Spider Italia Live

0

Op de Chicago Auto Show, die gehouden wordt in de stad waar het momenteel hartje winter is, zorgt niet alleen Mazda met de in het Racing Orange gespoten MX-5 30th Anniversary Edition voor een zomerse sfeer, maar ook Alfa Romeo met de gelimiteerde Italia versie van de 4C Spider in Misano Blue.

Daar waar de Japanners 3.000 exemplaren van de jubileumeditie van hun roadster gaan bouwen, daar pakt Alfa Romeo het met de 4C Spider Italia veel bescheidener aan: de oplage van de in Misano Blue gespoten uitvoering bedraagt slechts 15 stuks. In Europa is het einde nabij voor deze Italiaanse sportauto, maar in de Verenigde Staten probeert het merk nog een aantal exemplaren te verkopen. De nieuwste uitvoering die de consument moet verleiden is deze 4C Spider Italia.

De opvallende blauwe lakkleur gaat hand in hand met zwarte carrosserieaccenten en een opgewaardeerd interieur en een extra rijke uitrusting. De Italia uitvoering gaat uitsluitend geleverd worden in de flitsend ogende metallic lak Blu Misano, die niet beschikbaar is voor andere 4C varianten. Verchroomde 19 inch lichtmetalen velgen, in pianolak gespoten luchtinlaten en extra emblemen maken de speciale editie compleet. Het interieur is op kleine punten aangepast met extra emblemen waarop het productienummer is vermeld. De rest van het interieur blijft ongewijzigd.

Onderhuids veranderde er niks aan de technologie van de uit 2013 stammende Alfa Romeo. Ook als Italia maakt de 4C Spider gebruik van een midscheeps achter gemonteerde 1750 TBI turbomotor uit de Giulietta QV die de achterwielen aandrijft via een gerobotiseerde TCT versnellingsbak met dubbele koppeling. De geblazen 4-pitter ontwikkelt 240 pk en brengt de Italiaanse open sportwagen met zijn koolstofvezel chassis in 4,5 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 257 km/u.

De 4C heeft niet het succes gebracht waar Alfa Romeo op gehoopt had. Na een carrière van 5 jaar werd in 2018 de stekker uit de Coupé versie getrokken. De Spider is nog even in productie, maar ook dat zal niet lang meer duren. Alfa Romeo heeft geen plannen voor een directe opvolger. In de toekomst gaan de sportieve honneurs van het merk waargenomen worden door een coupémodel op basis van de Giulia, de GTV. Die wordt dankzij een assisterende elektromotor 600 pk sterk.

In de Verenigde Staten kost de Italia uitvoering 5.000 dollar extra ten opzichte van de ‘gewone’ 4C Spider, waar in Nederland een prijskaartje van 90.250 euro aan hangt. Dit betekent dat, mocht Alfa Romeo besluiten om bijvoorbeeld nog eens 3 exemplaren beschikbaar te stellen voor onze markt (het verkoopaantal van de 4C in heel 2018 in Nederland), je hem voor minder dan 100.000 euro kan inpakken en meenemen.

Reageren is niet mogelijk.