Alfa Romeo Giulietta gaat laatste ronde in

0

Bij Alfa Romeo gaat de Giulietta nog één keer onder het mes. Met een serie kleine cosmetische wijzigingen en een ander motoraanbod wordt de Italiaanse middenklasser de laatste ronde ingestuurd. Het doek valt vermoedelijk definitief rond de jaarwisseling. Een directe opvolger is niet gepland.

Andere kleuren moeten de levensduur van de Giulietta nog even oprekken. Voor het nieuwe modeljaar voegt Alfa Romeo de tint Visconti Green aan het palet toe. Ook zijn er verse velgdesigns en andere optiepakketten, waarmee de Giulietta aan te kleden is met bijvoorbeeld gele accenten of koolstofvezel elementen.

Alfa Romeo heeft ook het motorenaanbod aangepast en vooral uitgedund. Nadat het aanbod in Nederland eerder was gereduceerd tot de 170 pk sterke 1.4 MultiAir en de 1750 TBi met 240 pk, keert nu de 1.4 turbomotor met 120 pk terug. Daarnaast zal de Giulietta besteld kunnen worden met de even sterke 1.6 JTDm dieselkrachtbron. Het is overigens nog niet duidelijk of deze motorvariant naar Nederland komt.

De bijgepunte Giulietta wordt leverbaar in 2 uitvoeringen: Super en Sport. Die laatste is aangekleed met onder andere zijschorten, hoogglans zwarte accenten, koplampen met koolstofvezel look behuizing en een sportief interieur. De prijzen van de herziene Giulietta worden door Alfa Romeo binnenkort bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.