Alfa Romeo maakt Giulia en Stelvio nóg sportiever

0

Alfa Romeo komt met 2 nieuwe uitvoeringen van de Giulia en Stelvio. De sedan en SUV worden leverbaar als sportieve Ti en als nóg sportievere Alfa Romeo Racing.

Alfa Romeo neemt met de Sauber C38, die gewezen wereldkampioen Kimi Räikkönen en met ploegmaat Antonio Giovinazzi weer deel aan de Formule 1. In het kader van ‘Win on Sunday, Sell on Monday’ wordt daar commercieel munt uit geslagen met een speciale, gelimiteerde ‘Alfa Romeo Racing’ uitvoering van de Giulia en Stelvio.

De snelle Quadrifoglio variant, met 510 pk sterke dubbel geblazen 2,9 liter V6 benzinemotor van Ferrari makelij, dient als basis voor de actieversie. De Giulia en Stelvio zijn voor deze gelegenheid uitgevoerd met strepen in dezelfde oorlogskleuren als de Sauber C38 Formule 1 auto.

Naast deze weinig subtiele verwijzing zijn de speciale uitvoeringen aangekleed met koolstofvezel spiegelkappen. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt voor de grille omlijsting en de stootlijsten. Bij de Giulia is het dak gemaakt van CFRP (met koolstofvezel versterkt plastic).

Ook binnenin vind je veel koolstofvezel: de schalen van de Sparcà race kuipstoelen (met rode stiksels) zijn ervan gemaakt, net als delen van het sportstuur en de pook knop. Alcantara bekleding op het sportstuur en de stoelen zorgt voor veel grip. De schakel flippers zijn van koolstofvezel. Alfa Romeo heeft de Giulia en Stelvio Alfa Romeo Racing ook voorzien van een technische upgrade in de vorm van een titanium uitlaatsysteem van specialist Akrapovic die het vermogen voorbij de 510 pk zou stuwen en koolstof / keramische remschijven met rode remklauwen. Die huizen achter 19 inch velgen bij de Giulia en maatje 20 inch bij de Stelvio.

Ti typeaanduiding keert terug

Alfa Romeo stoft de typeaanduiding Ti af voor de Giulia en Stelvio. De sportieve Veloce uitvoering, met de 280 pk variant van de 2,0 liter turbobenzinemotor, dient als basis. Aan de buitenkant vallen de hoogglans zwarte en koolstofvezel accenten op, evenals de donkere velgen met bruine gloed, de gele remklauwen en de achterlichten met een donkere behuizing.

Exclusief voor de Ti uitvoering is de kleur Blu Misano, maar Alfa Romeo levert ook andere tinten. Het interieur is aangekleed met verlichte instaplijsten, een met leder bekleed dashboard en speciale stoelbekleding.

De prijzen van de nieuwe actie-uitvoeringen, die present zullen zijn op de autosalon van Genève, zijn nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.