Actie van Skoda: Octavia tijdelijk als Sport Business

0

Langzaam maar zeker begint het nieuws bij de autoconsument door te sijpelen dat het einde van de huidige generatie Octavia nadert. De geheel nieuwe editie zal nog voor het einde van het jaar worden onthuld.

De aanstaande generatiewisseling heeft inmiddels consequenties voor de verkopen. Kon er vorig jaar nog worden geplust (6.565 registraties versus 6.252 eenheden in 2017), momenteel zit de klad er in. Na 2 maanden staat de afzetteller op 1.434 exemplaren, terwijl de stand vorig jaar op hetzelfde tijdstip nog een verkoop van 1.552 stuks was. Skoda laat het er evenwel niet bij zitten en komt in actie: de Octavia kan nu ook besteld worden met een extra sportief pakket, Sport Business genaamd.

Dit actiepakket kan worden gecombineerd met het gehele motorenaanbod dat momenteel nog beschikbaar is, van de 1.0 TSI met 115 pk tot en met de even sterke 1.6 TDI. ‘Sport Business’ is dus puur uiterlijk vertoon. Het pakket omvat dikkere bumpers, zwarte accenten op de grille, zwarte spiegelkappen en 17 inch lichtmetalen velgen. Die zijn ook zwart. De (sport)stoelen van de Octavia Sport Business zijn met rode accenten afgewerkt. Het reguliere Skoda stuur is ingeruild voor een sportiever exemplaar.

De prijzen van de Octavia Sport Business beginnen bij 27.090 euro. Voor dit bedrag krijg je de liftback met handbak en de 1.0 TSI motor. De Combi is 1.200 euro duurder. Met de 150 pk sterke 1.5 TSI motor bedraagt het liftback tarief 30.490 euro indien je zelf schakelt (Combi: 31.990 euro) of 32.990 euro indien jij die klus uitbesteed aan de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. De Combi versie kost in dat geval 34.590 euro.

Dieselen kan voor 33.090 euro in de handgeschakelde liftback. Bij deze 1.6 TDI versie is de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling slechts 490 euro duurder, maar stijgt de meerprijs van de Combi variant naar 1.800 euro. De Energy blue lakkleur heeft als enige geen meerprijs, maar de speciale ‘Velvet red’ metallic lak kost 890 euro extra.

Reageren is niet mogelijk.