Prijs vergelijking Skoda Scala

0

De prijzen van de Skoda Scala zijn bekend. De opvolger van de Rapid kan per direct besteld worden. Er kan worden ingestapt vanaf 21.990 euro. De levering van de Scala start in mei.

Voor bovengenoemd bedrag lever Skoda de Scala als 115 pk sterke 1.0 TSI Active met handgeschakelde 6-bak. Deze aandrijflijn is ook combineerbaar met de uitrustingniveaus Ambition (24.490 euro), Sport Business (25.990 euro), Style (26.340 euro) en First Edition (26.390 euro). Wil je meer vermogen en/of niet zelf hoeven te schakelen, dan is de enige optie de 150 pk sterke 1.5 TSI met DSG automaat. Die is er alleen als Sport Business en kost 29.990 euro. Beide motorvarianten hebben hetzelfde gemiddelde verbruik: 5,0 l/100 km. Dit komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 113 g/km. Het motorengamma wordt op termijn uitgebreid met onder meer diesel en CNG versies.

SkodaCitroënSkodaSuzuki
ScalaC4 CactusFabia CombiBaleno
1.0 TSI ActivePT 110 LiveTSI 95 Style1.0 BJ High Exec.
21.990 euro21.990 euro21.885 euro20.799 euro
SkodaHyundaiRenaultToyota
Scalai30MéganeCorolla
1.0 TSI Ambition1.0 T-GDI i-MotionTCe 100 Zen1.2 Turbo Comfort
24.490 euro24.395 euro24.690 euro23.995 euro
SkodaFiatPeugeotSeat
ScalaTipo308Leon
1.0 TSI Style1.4 T-Jet LussoPT 110 Active1.0 EcoTSI Style
26.340 euro26.495 euro26.150 euro26.095 euro
SkodaKiaOpelSkoda
ScalaCeedAstraOctavia
1.5 TSI DSG Sport Business1.4 T-GDI DCT7 Dyn.+1.4 Turbo 6AT Edition1.5 TSI DSG Ambition
29.990 euro29.845 euro29.149 euro30.390 euro

De Scala is standaard uitgerust met de assistentiesystemen Lane Assist en Front Assist. Hij heeft altijd verbinding met internet dankzij de geïntegreerde eSIM. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat de auto in geval van nood zelf de hulpdiensten belt. Op de optielijst staan zaken als adaptieve cruise controle, een elektrische bediende achterklep en dynamische richtingaanwijzers.

De Active uitvoering beschikt over onder meer LED dagverlichting & dimlicht, handbediende airconditioning, een lichtsensor, E-Call voor automatische noodoproepen, Multi Collision Brake en het elektronische sperdifferentieel XDS. De Ambition vult dit aan met onder andere cruise controle, Bluetooth telefonie, 16 inch lichtmetalen Orion velgen, een multifunctioneel met leder bekleed stuur en Smartlink+. De Style uitvoering van de Scala kenmerkt zich door stoffen/suedia bekleding, automatische airconditioning met gekoeld handschoenenkastje, elektrisch bedienbare ramen vóór & achter, parkeersensoren achter, LED achterlichten, een Bolero radio en een 8,0 inch touch screen.

De Sport Business is gebaseerd op de Ambition uitvoering en zet daarbij sportieve accenten in de vorm van een doorlopende achterruit, een specifieke interieurafwerking, sportstoelen met stoffen/suedia bekleding, een multifunctioneel sportstuur, lichtmetalen pedalen en een zwarte dakhemel. Ook biedt hij automatische airconditioning, het LED interieurpakket, de Bolero radio, het 8,0 inch grote touch screen en donker getinte ramen achter.

Om de Scala tijdens zijn marktintroductie een vliegende verkoopstart te laten maken, is er tijdelijk ook een First Edition uitvoering. Deze is gebaseerd op de Style en biedt tevens Bluetooth met phonebox (draadloos opladen), DAB+ radio, een dakspoiler in carrosseriekleur, de doorlopende achterruit, LED koplampen met actieve bochtfunctie, het LED interieurpakket, 17 inch Stratos lichtmetalen velgen en donker getinte ramen achter. De Scala First Edition is in gelimiteerde oplage beschikbaar.

Elke Scala is naar eigen wens en smaak aan te passen door middel van optiepakketten en individuele accessoires. Het navigatiepakket omvat naast het Amundsen navigatiesysteem met 9,2 inch touch screen ook de Virtual Cockpit, DAB+ radio en 1 jaar internetcontact.

 

Reageren is niet mogelijk.