Renault Koleos onder het mes

0

Renault geeft 2 jaar na zijn Europese marktintroductie de Koleos een update. Dat is tamelijk vlot, maar vanuit afzetperspectief wel begrijpelijk: de forse Franse SUV was namelijk hard op weg om van de verkoopradar te verdwijnen.

Er worden bij de Koleos door Renault geen radicale uiterlijke wijzigingen doorgevoerd. De facelift van de Fransen kenmerkt zich door minimale aanpassingen uit te voeren. Zo kreeg de grille een iets andere vorm dankzij hertekende lamellen en werden de bumpers voorzien van meer chroom. De uitlaat sierstukken en het derde remlicht werden iets breder. Verder zijn er nieuwe 18 inch Taika velgen. Op de optielijst staan 19 inch Kavea exemplaren. Aan het carrosseriekleuren palet is Rouge Vintage (zie foto’s) toegevoegd. Het echte nieuws zit echter binnenin.

Om te beginnen wordt de Koleos met ingang van het nieuwe modeljaar leverbaar met de Blue dCi dieselmotor generatie. In het geval van de grote SUV van Renault gaat het om de 1.7 Blue dCi 150 X-Tronic en de 2.0 Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4×4. Met de laatstgenoemde motor gaat de Koleos er qua vermogen 15 pk op vooruit. Beide varianten zijn standaard gekoppeld aan een CVT automaat met 6 voorgeprogrammeerde versnellingen. De handbak optie is komen te vervallen.

De 4×4 aangedreven variant heeft onder meer een Lock modus. In deze stand zal het centrale differentieel vergrendeld worden om zo een 50:50 krachtverdeling tussen de voor en achter as mogelijk te maken. Dat is handig in heuvelachtig terrein als er sprake is van een gladde ondergrond. De Lock modus schakelt zichzelf automatisch uit als een tempo van boven de 40 km/u wordt bereikt.

In het interieur is er keuze uit een 7,0 inch liggend of een 8,7 inch staand aanraakscherm. De vernieuwde Koleos beschikt standaard over het R-Link 2 infomediasysteem van Renault dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. In de middenconsole zitten een tweetal USB poorten om apparatuur mee op te laden en/of te verbinden met het infomediasysteem. De stoelen moeten meer comfort bieden.

De vernieuwde Koleos is vanaf het najaar te bestellen. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Wel meldt Renault alvast dat de Koleos wederom leverbaar wordt in extra luxueuze Initiale Paris uitvoering met nieuwe leder soorten.

Reageren is niet mogelijk.