Prijs vergelijking Toyota Prius Plug in Hybrid

0

Toyota heeft de Prius Plug-in Hybrid een update gegeven. De grootste wijziging bij de zuinigste versie ooit betreft de achterbank. Die biedt voortaan een comfortabele zitplaats aan 3 personen; voorheen was er slechts plek voor 2 passagiers. Verder is de stoffen stoelbekleding nieuw en is de geëlektrificeerde 5-deurs liftback nog stiller geworden door het gebruik van extra isolatiemateriaal. De prijzen van de vernieuwde Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 38.995 euro.

Het interieur van de vernieuwde Prius Plug-in Hybrid is uitgevoerd in zwart. Wie de Executive uitvoering kiest (vanaf 40.895 euro), beschikt over een completere uitrusting dan voorheen met onder meer een Panoramic View Monitor. Die laat op een display een 360 graden / 3D weergave van de auto zien. Het exterieur van de Prius Plug-in Hybrid is ongewijzigd gebleven.

De Prius Plug-in Hybrid combineert volgens Toyota de voordelen van de reguliere versie met een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer. Voor veel mensen zou dat genoeg moeten zijn voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. In slechts 2 uur laadt de batterij weer op met de standaard bijgeleverde Mennekes laadkabel (type 2). Als de batterij leeg is, springt de 1,8 liter benzinemotor bij. Het gemiddelde brandstofverbruik komt volgens Toyota uit op minimaal 1,3 l/100 km.

Optioneel is de Prius Plug-in Hybrid uit te rusten met zonnepanelen op het dak. Hiermee profiteert de bestuurder onderweg van zonne-energie. De Prius Plug-in Hybrid slaat de energie op en gebruikt deze voor stroomverbruikers tijdens het rijden of om de batterij op te laden als de auto geparkeerd staat. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het Solar Roof de volledige elektrische actieradius met circa 5 kilometer per dag verlengen. Opladen van de Toyota is trouwens ook mogelijk via zonnepanelen op het dak van de woning. Hiermee kan volgens de importeur jaarlijks 8.000 tot 12.000 kilometer gereden worden.

Tot de standaarduitrusting van de Prius Plug-in Hybrid Dynamic behoren onder meer 17 inch licht metalen velgen, Matrix LED koplampen, automatische airconditioning met gescheiden temperatuurzones, een navigatiesysteem, een parkeerhulp camera achter, digitale radio (DAB+), een USB aansluiting en Bluetooth. De Executive voegt hier onder andere een Head-up display, een premium geluidsinstallatie van JBL met 10 speakers, een draadloze oplader voor telefoons en de eerder genoemde Panoramic View Monitor aan toe.

ToyotaHyundaiKia
PriusIoniqNiro
Plug-in DynamicPHEV PremiumPHEV Dynamic+
38.995 euro38.095 euro37.695 euro
ToyotaMiniMitsubishi
PriusCountrymanOutlander
Plug-in ExecutiveCooper SE ALL4PHEV Intense
40.895 euro41.900 euro39.490 euro

De prijzen van de vernieuwde Prius Plug-in Hybrid beginnen zoals gezegd bij 38.995 euro. Hiermee is de Toyota gelijk geprijsd als voor de update. Er is keuze uit 2 nieuwe carrosseriekleuren, namelijk Emotional Red Premium en Attitude Black Metallic. De vernieuwde Prius Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf augustus.

Reageren is niet mogelijk.