Skoda haalt Monte Carlo actiemodellen weer van stal

0

In 1912, toen de rally van Monte Carlo nog maar aan zijn tweede editie toe was, stond er al een Skoda aan de start. En in 1936 bemachtigde een exemplaar van de Popular de tweede plaats in zijn categorie. Dat vierde Skoda destijds met een beperkte oplage van 70 exemplaren die rechtstreeks waren afgeleid van de rallyauto (zie foto onder). Skoda noemde die dan ook Monte Carlo.

Pas 75 jaar later, in 2011, maakte Monte Carlo zijn comeback bij Skoda. Het betrof toen een actieversie van de tweede generatie Fabia. Ook de opvolger van deze compacte Skoda was tijdelijk in een dergelijke uitvoering leverbaar. Tussen 2014 en 2019 waren er Monte Carlo versies van de Citigo, Rapid (Spaceback) en Yeti te koop met de naam van de mondaine stad aan de Middellandse Zee.

Nu wordt de Monte Carlo actiebadge opnieuw van stal gehaald. Ditmaal introduceert Skoda opnieuw een Fabia met een sportieve aankleding. Ook de kraakverse Scala en de nog nieuwere Kamiq (een compacte SUV) vallen ten prooi aan de opsmuksessie. Speciale badges, en leuke bodykit, grotere velgen en een hoop hoogglans zwarte stijlaccenten (waaronder de spiegelhuizen en de grille) zijn de voornaamste kenmerken van de Monte Carlo edities. Je kan er een betaalbaar alternatief in zijn voor de écht sportieve, maar veel duurdere RS modellen van Skoda op basis van de Octavia en de Kodiaq, of voor de Superb Sportline.

De nieuwe versies worden op de IAA autoshow van Frankfurt voor het eerst aan het publiek getoond. Dat gebeurt tussen 10 tot 22 september. Daarna maken zij hun opwachting in de prijslijsten.

 

Reageren is niet mogelijk.