Skoda komt met nieuwe optiepakketten voor de Fabia

0

Bij Skoda is de afgelopen maanden veel aandacht uitgegaan naar de nieuwe Scala. Zonder al te sterk te overdrijven, kan je stellen dat zijn voorganger, de Rapid, geflopt is in Nederland en de rest van West Europa. Dat willen de Tsjechen niet een tweede keer laten gebeuren. Vandaar dat de Scala wat Skoda betreft niet vaak genoeg in het nieuws kan zijn.

Skoda wil met de Scala graag een nieuwe kopersgroep aanspreken, maar op merkniveau dreigt altijd het gevaar dat dit ten koste gaat van de belangstelling voor een bestaand model. Dat is nu ook het geval bij de Fabia. Daarvan zijn de verkopen dit jaar met afgerond 20 procent gedaald. In juni raakte de Fabia zelfs een derde van zijn kopers kwijt.

Tijd voor actie dus en dat biedt Skoda door de Fabia in het nieuwe modeljaar te gaan leveren met 2 nieuwe optiepakketten: het Black Package en het Comfort Package. Verder zeggen de Tsjechen het optionele sleutelloze toegang systeem van de Fabia verbeterd te hebben. Als de sleutel langer dan 15 minuten stil ligt, dan worden er geen radiosignalen meer uitgezonden, waardoor dieven die ook niet kunnen onderscheppen.

Het Comfort Package biedt een aantal comfortabele extra’s, zoals een licht & regen sensor, parkeersensoren voor & achter, stoelverwarming en verwarmde ruitensproeiers. Het Black Package is bestemd voor diegenen die hun Fabia graag optisch willen verfraaien met zwarte accenten. De grille, de lichtmetalen velgen (15 of 16 inch) en de spiegelkappen worden in hoogglans zwart afgewerkt. LED techniek voor de achterlichten is eveneens onderdeel van het Black Package. Optioneel zijn de hoogglans zwarte extra’s aan te vullen met een zwart dak. De prijzen van de nieuwe optiepakketten worden binnenkort bekend gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.