Prijs vergelijking Skoda Kamiq

0

De Skoda Kamiq is met ingang van vandaag te bestellen en arriveert begin december in de showrooms. De compacte Tsjechische SUV wordt leverbaar vanaf 23.790 euro. Dat is meer dan verwacht want het betekent een meerprijs van 1.900 euro ten opzichte van de technisch identieke Scala. Skoda voelt blijkbaar aan zijn water dat het instaptarief bepaald pittig is en komt daarom direct bij de verkoopstart met 2 extra complete en aantrekkelijk geprijsde Business uitvoeringen: de Kamiq Sport Business en Business Edition.

De Kamiq staat wat hoger op zijn wielen (velgformaat minimaal 16 inch) dan de Scala en heeft conform de laatste modetrend in SUV land gesplitste koplampen (met LED techniek). Optioneel is de Skoda leverbaar met een digitaal instrumentarium. Achterin biedt de Kamiq veel ruimte, maar de bagageruimte is met 400 liter van gemiddeld formaat (met een neergeklapte achterbank is dat uit te breiden naar 1.395 liter). Een permanente internet verbinding maakt eCall noodoproepen mogelijk.

Het gamma van de Kamiq start met de Active uitvoering. Deze is er met de 1.0 TSI Greentech benzinemotor (95 of 115 pk). Standaard op de Kamiq Active zijn onder meer handbediende airconditioning, LED koplampen, idem achterlichten, een uitgebreide boordcomputer (MaxiDot), Radio Swing met 6,5 inch kleurendisplay en de veiligheidssystemen Lane Assist en Front Assist. Hij is er zoals gezegd vanaf 23.790 euro.

SkodaFordRenaultSeatVolkswagen
KamiqEcoSportCapturAronaT-Cross
TSI 95 pk ActiveEB 125 pk UltimateTCe 100 ZenTSI 95 pk StyleTSI 95 pk Packs
23.790 euro23.785 euro± 23.490 euro23.300 euro23.139 euro

De Kamiq Ambition biedt meer luxe in de vorm van bijvoorbeeld cruise controle, lichtmetalen velgen (16 inch), Smartlink+ telefoonintegratie en een met leer bekleed multifunctioneel stuur. Hij kost 26.190 euro en is alleen leverbaar met de 115 pk variant van de 1.0 TSI motor. Derde uitrustingniveau binnen het Kamiq gamma is de Style uitvoering. Die biedt onder meer automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, een licht & regen sensor, parkeer sensoren achter, Radio Bolero met 8 inch kleuren touch screen plus 8 luidsprekers, de luxe stoffen/suedia bekleding en volgens Skoda stijlvolle interieuraccenten. Ook de Kamiq Style is er alleen met de 115 pk sterke 1.0 TSI motor en kost 27.990 euro.

SkodaCitroënFiatHyundai
KamiqC3 Aircross500XKona
1.0 TSI 115 pk Ambition1.2 PureTech 110 Shine1.0 GSE City Cross1.0 T-GDI Fashion
26.190 euro26.120 euro26.295 euro26.795 euro
NissanOpelSuzukiToyota
JukeCrossland XVitara Two-toneC-HR
1.0 I-GT 117 pk Tekna1.2T 110 pk Innovation1.0 BoosterJet Select1.2T Comfort Pack
± 26.490 euro26.549 euro26.398 euro26.745 euro

Speciaal voor Nederland is er de Kamiq Sport Business. Dit model ‘vervangt’ de elders in Europa leverbare Monte Carlo uitvoering en beschikt over bijvoorbeeld 16 inch lichtmetalen velgen, telefoonintegratie met Apple Carplay, Bluetooth telefoonvoorbereiding inclusief draadloos opladen, Isofix / TopTether bevestigingspunten, het zogeheten LED interieur pakket, sportstoelen met stoffen/suedia bekleding, een zwarte dakhemel, privacyglas en parkeersensoren achter. De Kamiq Sport Business is er alleen met de 1.0 TSI Greentech motor van 115 pk en kost in handgeschakelde vorm (6 versnellingen) 26.690 euro. Met 7-traps DSG automaat bedraagt het tarief 28.490 euro.

De Kamiq Business Edition gaat qua luxe nog een stap verder. Naast alle zaken die ook op de Style uitvoering terug te vinden zijn, beschikt hij ook bijvoorbeeld over Easy Start, LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, een coming home / leaving home functie, een digitaal instrumentarium, een Amundsen navigatiesysteem met 9,2 inch touch screen, 1 jaar Skoda Connect (Care Connect en Infotainment online), DAB+ digitale radio, Bluetooth telefoonvoorbereiding inclusief draadloos opladen en een geluidsinstallatie van het huis met 9 luidsprekers, subwoofer plus versterker. Ook parkeersensoren vóór, verwarmbare voorstoelen en het LED interieurpakket zijn standaard. De Kamiq Business Edition kost met de 115 pk sterke 1.0 TSI Greentech en handbak 29.490 euro en 31.290 euro indien er de voorkeur wordt gegeven aan de 7-traps DSG.

Reageren is niet mogelijk.