Skoda Kamiq Monte Carlo gaat aan onze neus voorbij

0

Skoda breidt het Europese gamma van haar nieuwste model, de compacte Kamiq, uit met een nieuwe topuitvoering: Monte Carlo, een knipoog naar de rallygeschiedenis van het merk.

Inderdaad: het Europese gamma. De Nederlandse importeur van Skoda laat weten de Kamiq Monte Carlo niet onze kant op te zullen halen. Reden is dat de cosmetische opsmuk van deze uitvoering (een hoogglans zwarte grille, idem spiegelkappen, zwarte afwerkdelen in de bumpers, lichtmetalen 17 inch velgen, zwarte sierlijsten op de dorpels, idem dakrails, specifieke merk & model badges, een zwarte diffusor, privacy glas) niet zo gek veel verschilt van de voor Nederland gepland Sport Business versie. Wel beschikt de Monte Carlo editie als extra over een panoramadak.

Ook tussen de binnenaankleding van de Monte Carlo uitvoering en die van de Sport Business versie (sportieve stoelen met rode banen, rode sfeerverlichting, een sportstuur, specifieke vloermatten en rode afwerk stiksels) zit geen wereld van verschil.

De Kamiq is het tweede SUV van Skoda dat op Europees niveau in een Monte Carlo jasje wordt gehesen. Eerder ging de Yeti ging hem voor. Naast de Kamiq beleeft ook de Scala in dezelfde nieuwe uitvoering zijn publieksdebuut tijdens de IAA in Frankfurt. Ook die Monta Carlo gaat aan onze Nederlandse neus voorbij. Elders in Europa gaan de sportieve varianten van de Kamiq en Scala eind dit jaar in de verkoop.

Reageren is niet mogelijk.