Prijs vergelijking nieuwe Audi A3 Sportback

0

Deze week presenteerde Audi de compleet nieuwe A3 Sportback. De compacte middenklasser uit Ingolstadt is nu geheel naar persoonlijke wens te configureren en te bestellen. De prijzen beginnen bij 34.400 euro.

Voor bovengenoemd bedrag kan je eigenaar worden van de A3 Sportback met 30 TFSI driecilinder 1,0 liter motor en handgeschakelde 6-bak, maar de levering daarvan start pas later. Wel direct beschikbaar op 30 april zijn de 35 TFSI (met 150 pk sterke viercilinder 1,5 liter motor) en de 30 TDI (met 2,0 liter dieselmotor van 116 pk). Die kosten in handgeschakelde vorm respectievelijk 36.820 euro en 38.570 euro. Het maakt dan prijstechnisch niet uit of je de Pro Line of Business Edition uitvoering kiest. De nieuwe A3 Sportback is er ook als S Edition en, voor snelle beslissers, zeer luxe Edition One. Die kosten als 35 TFSI respectievelijk 40.820 euro en 40.830 euro, en als 30 TDI respectievelijk 42.570 euro en 42.760 euro.

AudiBMWMercedes-BenzVolkswagen
A3 Sportback1-serieA-klasseGolf
35 TFSI Pro Line18i Executive Edition200eTSI 150 DSG Style
36.820 euro36.721 euro36.240 euro36.782 euro
AudiBMWMercedes-BenzVolkswagen
A3 Sportback1-serieA-klasseGolf
30 TDI Pro Line16d Executive Edition200 Style PlusTDI 115 Style
38.570 euro38.411 euro38.781 euro38.050 euro
AudiBMWMercedes-BenzKia
A3 Sportback1-serie M SportA-klasseCeed
35 TFSI S Edition18i High Executive200 AMG Line1.6 T-GDi GT
40.820 euro41.316 euro41.064 euro41.345 euro
AudiBMWMercedes-BenzPeugeot
A3 Sportback1-serie M SportA-klasse308
30 TDI S Edition16d High Executive180d Premium PlusBlueHDi 180 EAT GT
42.570 euro43.006 euro41.689 euro43.630 euro

LED koplampen zijn standaard, maar Audi geeft zelf toe dat de optionele, geavanceerde Matrix LED verlichting het frontdesign van de nieuwe A3 Sportback helemaal af maakt. Bij de prijs inbegrepen is altijd een digitaal instrumentenpaneel en een centraal 10,1 inch touch screen voor de bediening van vele functies, desgewenst eenvoudig via stembediening of geschreven opdrachten. Het menu werkt volgens Audi volledig intuïtief, als dat van een slimme telefoon. Het navigatiesysteem herkent de voorkeuren van de bestuurder, waardoor de bediening eenvoudig en prettig zou zijn.

Andere uitrusting kenmerken die het comfort voor de inzittenden vergroten zijn bijvoorbeeld het draadloos laden van telefoons, het spiegelen van diens functies in het entertainmentscherm van de A3 Sportback via Wireless Apple Carplay, sfeerverlichting en een elektrisch bedienbare achterklep, desgewenst ook te activeren via een voetbeweging. Car-to-X technologie koppelt de Audi aan zijn omgeving, bijvoorbeeld voor het vinden van een vrije parkeerplek of het anticiperen op het verspringen van verkeerslichten, om zo op de groene golf mee te surfen. Ook is het mogelijk om de nieuwe A3 Sportback grotendeels automatisch in & uit te laten parkeren.

De Pro Line staat aan de basis van het nieuwe A3 Sportback gamma. Hij beschikt over de Audi Smartphone interface waarmee Apple telefoons automatisch en draadloos worden gekoppeld. Die apparaten zijn bovendien draadloos te laden. Ook standaard zijn 2-zone airconditioning, parkeersensoren achter, cruise controle, een digitaal instrumentenpaneel, DAB+ radio en een multifunctioneel, met leer bekleed 3-spaaks sportstuur. De A3 Sportback Pro Line komt volgens Audi stijlvol voor de dag met LED koplampen en 16 inch lichtmetalen velgen. Wat veiligheidsuitrusting betreft beschikt hij over Audi Pre Sense Front, Lane Departure Warning en Audi Connect noodoproep & service.

Voor zakelijke rijders is er de A3 Sportback Business Edition uitvoering. Tijdelijk voor de prijs van de Pro Line uitvoering biedt die dan tevens het Advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, volledige LED koplampen plus idem achterlichten, MMI navigatie Plus, sportstoelen, de Audi Virtual Cockpit en verkeersborden herkenning.

Voor liefhebbers van een sportieve look en dynamische rijeigenschappen is er de A3 Sportback S Edition. Deze beschikt eveneens over alle hierboven genoemde zaken, aangevuld met de sportieve accenten van het S-line exterieur en S-line interieur. Standaard zijn bijvoorbeeld 17 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een sportief afgewerkt interieur.

De meest complete A3 Sportback is de gelimiteerd beschikbare Edition One. Die combineert de luxe van de Business Edition en de sportiviteit van de S Edition met vele extra design & hightech features. Enkele voorbeelden zijn de donker getinte Matrix LED koplampen met dynamische richtingaanwijzers en lichtanimatie, 18 inch lichtmetalen velgen en platinagrijze exterieurelementen (spiegels, bumper inzetstukken). De A3 Sportback Edition One verwelkomt inzittenden met instapverlichting en verlichte instaplijsten, en met het sfeer lichtpakket in het interieursfeer dat geheel naar wens aan de persoonlijke voorkeuren aan te passen valt.

De nieuwe Audi A3 Sportback is met ingang van vandaag te bestellen en arriveert eind april bij de dealers. In eerste instantie gaat het daarbij om de handgeschakelde 35 TFSI en 30 TDI modellen. Iets later volgt zoals gezegd de A3 Sportback 30 TFSI met handbak, de op CNG rijdende 30 TFSI g-Tron en de 35 TFSI modellen met automatische S-tronic transmissie met dubbele koppeling. Het gamma wordt daarna gaandeweg verder uitgebreid.

Reageren is niet mogelijk.