Hyundai vergroot bereik Kona Electric en verkleint levertijd

0

Goed nieuws voor diegenen die in de markt zijn voor een elektrische auto. De Hyundai Kona Electric, die sinds kort ook in Tsjechië geproduceerd wordt (waardoor de levertijd dankzij een extra levering capaciteit van liefst 80.000 exemplaren is teruggebracht tot niet meer dan een paar maanden), heeft voortaan een groter rij bereik. Dat is te danken aan de montage van Michelin Primacy 4 banden. Die hebben niet alleen minder rolweerstand, maar zouden tegelijkertijd meer grip bieden.

De lagere rolweerstand heeft geresulteerd in een vergroting van de actieradius met 8 procent. Dat klinkt misschien vrij bescheiden, maar is het geval van de Kona Electric met het accupakket van 64 kWh betekent dit dat de Hyundai nu goed is voor een rijbereik van 484 kilometer en dat is zonder meer fors. Indien wordt gekozen voor de uitvoering met het accupakket van 39 kWh, dan kan 305 kilometer worden gereden op één acculading. De genoemde actieradius cijfers zijn gebaseerd op de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure.

Opladen gaat op 3 fasen met maximaal 11 kW. Bij een snelle laadpaal kan een laadvermogen van 77 kW worden gehaald. De instapprijs van de Kona Electric is 36.975 euro. De uitvoering met de grotere actieradius staat voor minimaal 41.595 euro in de prijslijst. Mensen die nu een Kona Electric bestellen, krijgen de auto nog voor de zomer geleverd.

 

Reageren is niet mogelijk.