Skoda studenten schetsen Scala Spider

0

In de afgelopen 6 jaar liet Skoda stagiairs de meest uiteenlopende conceptstudies bouwen. Vorig jaar was de bizarre Mountiaq: een pick-up versie van de Kodiaq. Dit keer mogen 20 studenten zich uitleven op misschien wel het meest sexy project tot nog toe: een Scala Spider. De eerste schetsen tonen alvast een wulps wagentje.

Het cabrioletsegment is de laatste jaren sterk gekrompen. Zowel qua aanbod als voor wat betreft de verkoopaantallen. Want autoconsumenten hebben vandaag de dag liever een cross-over of SUV. Waardoor het met name voor een automerk zoals Skoda helemaal geen prioriteit heeft om met een cabriolet op de proppen te komen. Gelukkig zijn er altijd nog conceptstudies die niet hoeven te voldoen aan de verwachtingen van boekhouders. Tijd dus om te dromen over een Scala Spider!

De conceptstudie voor een Scala Spider zal worden gebouwd door liefst 20 stagiairs die momenteel bij Skoda werkervaring op doen. Zij krijgen begeleiding van diverse personeelsleden van het bedrijf, variërend van designers tot metaalbewerkers. Skoda verzorgt al sinds 2014 op deze manier een vakopleiding. Momenteel hebben de studenten hun schetsen voor een Scala Spider al klaar en in juni krijgen wij het eindresultaat te zien, al valt niet uit te sluiten dat het studiewerk vanwege het Corona virus tijdelijk gestaakt wordt.

Dat geeft de toeschouwers tijd om na te denken over de wenselijkheid van een Scala Spider. Op de tekening ziet het ontwerp (met 19 inch wielen die afkomstig zijn van de Octavia RS, een centrale uitlaat, 2 zitplaatsen en een achterdek met 2 opvallende bulten; een designelement dat wij vaker bij speedsters zien) er weliswaar lekker sexy uit, maar op de achterlichtunits na ontbreekt een visuele link met het donormodel volledig. Sowieso staat een Spider versie wel erg af van de broodnuchtere, sobere en vooral verstandige van de Scala. De hatchback variant wordt voornamelijk gekocht door consumenten die primair op zoek zijn naar een betaalbare, functionele en praktische auto.

Dat maakt dit proefproject wel erg vergezocht. Maar wie weet lukt het moederbedrijf Volkswagen om met de T-Roc Cabrio het segment nieuw leven in te blazen. En als die auto een succes wordt, dan zou Skoda zo maar met een Kamiq Spider kunnen komen …

Reageren is niet mogelijk.