Prijs vergelijking Fiat 500E La Prima

0

Fiat opent de orderboeken van de 500E La Prima; de speciale introductieversie van het nieuwe elektrische model. Eerder kon de open C versie al gereserveerd worden. Nu is ook de dichte 500E als La Prima te bestellen.

De elektrische 500C La Prima is een tot 500 exemplaren gelimiteerde uitvoering. Die heeft een passend exclusief prijskaartje: 38.900 euro. Of beter: had, want hij is inmiddels uitverkocht. Mensen die wel oren hebben naar een elektrische 500 ongeacht het type dak, kunnen nu intekenen op zijn dichte broer. De La Prima zonder stoffen rol kap moet 35.900 euro opbrengen.

Inbegrepen bij de prijs is een panoramisch glazen schuifdak. Er kan worden gekozen uit de carrosserie kleuren Ocean Green, Mineral Grey en Celestial Blue. De uitrusting van de 500E La Prima omvat verder volledige LED techniek voor de koplampen, 17 inch lichtmetalen velgen, diverse chroomkleurige inzetstukken in het interieur en imitatie lederen bekleding van het meubilair.

FiatHondaMazdaMiniPeugeotRenault
500EEMX-30Hatch208Zoé
La PrimaFirst EditionElectric Basice AllureR135 Intens
35.900 euro35.330 euro33.990 euro34.901 euro36.250 euro36.190 euro

De elektrische 500 heeft een 119 pk sterke elektromotor waarmee de kleine Fiat in 9 seconden naar 100 km/u sprint. De topsnelheid van de emissievrije Italiaan is begrensd op 150 km/u. Het accupakket zit in de bodem van de 500E en heeft een capaciteit van 42 kWh. Daarmee kan de Fiat volgens WLTP meetnorm 320 kilometer ver komen. Ter vergelijking: zijn elektrische tegenspelers Honda E en Mini Hatch Electric hebben een actieradius van respectievelijk 220 en 235 kilometer. De 500E kan snel worden opgeladen. In circa 35 minuten zit het accupakket (weer) op 80 procent van zijn maximale capaciteit. Natuurlijk valt de 500E ook thuis met een stopcontract op te laden, evenals met een optionele Wallbox (7,4 kW). In het laatste geval is er na 6 uur sprake van een voldaan gevoel.

Dankzij een pakket sensoren, camera’s en systemen als intelligente cruise controle is de 500E La Prima in staat om semi-autonoom (op niveau 2) deel te nemen aan snelwegverkeer. Dit betekent dat de Fiat zich in theorie in het midden van de rijbaan houdt en zijn snelheid aanpast aan de omstandigheden. Ook is een 360-graden camera aanwezig, hetgeen handig is bij het parkeren. Zijn bevindingen worden weergegeven op een 10,25 inch groot display dat onderdeel is van het UConnect 5 infomediasysteem. Deze installatie kan overweg met Apple CarPlay en Android Auto.

Reageren is niet mogelijk.