Prijs indicatie Skoda Octavia Sportline 1.4 TSI iV PHEV

0

De Skoda Octavia krijgt er een uitrustingsniveau bij. Zowel de liftback als de Combi is vanaf de zomer leverbaar als Sportline. De prijzen maakt Skoda in een later stadium bekend.

Van de buitenkant is de Octavia Sportline te herkennen aan de hoogglans zwartgelakte details, waaronder de grille, de spiegelkappen, de raamomlijsting en de merknaam op de achterkant. Ook zijn de achterlichten donkerder getint en heeft de achterbumper een zwarte diffusor met 2 zilverkleurige inzetstukken gekregen. Bij de liftback zit een zwarte spoiler lip op de achterklep. Standaard is de Octavia Sportline voorzien van 17 inch Pulsar lichtmetalen velgen; 18 en 19 inch zwarte exemplaren zijn optioneel. Sportline badges op de flanken fungeren als kers op de taart.

In het interieur zijn sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen aanwezig. Die zijn bekleed met ThermoFlux materiaal. Verder heeft Skoda het dashboard versierd met glanzend zwarte strips. De nieuwe Sportline uitvoerig is gebaseerd op het uitrustingsniveau Style, wat betekent dat onder meer Keyless Go, stoelverwarming, de Virtual Cockpit en een 10 inch kleurenscherm bij de prijs zijn inbegrepen. Het Sportline logo tref je aan op het lederen sportstuurwiel. Ook krijg je op deze versie hoogglans zwart pianolak hout in plaats van plastic aluminium.

Op het gebied van aandrijflijnen is internationaal een brede reeks motoren beschikbaar, variërend van de 1.0 TSI met 115 pk via diesels tot de plug-in hybride met 204 pk. Skoda gaat in Nederland alleen de laatste motorvariant voeren. Vanaf de zomer staat de Octavia Sportline 1.4 TSI iV Plug-in Hybrid bij de dealer, zo laat de Skoda importeur weten. De prijs volgt tegen die tijd, maar Autointernationaal verwacht een tarief van 39.690 euro.

 

 

Reageren is niet mogelijk.