Facelift voor Skoda Karoq onderweg

0

De gerestylede Skoda Karoq kon tijdens testritten worden gefotografeerd. Dat zijn presentatie aanstaande is, kan worden afgeleid uit het feit dat het ‘prototype’ amper nog is voorzien van camouflagemateriaal. Waarschijnlijk beleeft de bijgepunte Karoq over een paar maanden zijn officiële publieksdebuut, op de IAA van München.

De compacte SUV zal dan zijn zichtbaar en duidelijk opnieuw ontworpen voorkant tonen. De restyling heeft als doel de Karoq optisch breder te doen lijken. Inmiddels heeft de Tsjech een 4 jarige verkoopcarrière achter de rug dus een facelift is dan wel verdiend. De koplampen van de Karoq krimpen in vergelijking met de huidige editie. De Skoda behoudt weliswaar het 2-delige design, maar de bovenste units zullen straks aanzienlijk kleiner zijn dan nu het geval is. Ze worden vastgelijmd aan de grille, die zowel breder als minder hoog wordt dan op het model zoals wij de Karoq nu kennen. De luchtinlaat die door de voorbumper loopt, wordt ook hertekend met als doel de compacte SUV vanuit esthetisch oogpunt dichter bij de nieuwste creaties van het merk te brengen.

Zowel binnen als onder de motorkap zijn weinig veranderingen te verwachten. Wel kunnen wij rekenen op nieuwe digitale bedieningselementen en diverse, met internet verbonden functies aan boord. Deze zullen worden geïntroduceerd samen met meer geavanceerde rij hulpmiddelen. Het centrale aanraakscherm van de Karoq zou in omvang enkele centimeters kunnen winnen. Het huidige brede aanbod van aandrijflijnen, waaronder benzine- en diesel motoren, handgeschakelde- en automatische transmissies (met dubbele koppeling) en voorwiel- en vierwielaandrijving, zal naar verwachting worden uitgebreid met een stekker hybride variant met een systeemvermogen van 204 pk.

Uiteraard zullen de prijzen in de loop van het proces iets stijgen. De gerestylede versie van de Karoq moet over een paar maanden worden gepresenteerd om voor het einde van het jaar bij de Skoda dealers in de showroom te verschijnen.

 

Reageren is niet mogelijk.