President-directeur Shell Nederland kiest opnieuw voor Toyota Mirai

0

Toyota heeft onlangs een nieuwe waterstof elektrische Mirai afgeleverd aan de president-directeur van Shell Nederland, Marjan van Loon. Volgens het olieconcern kan waterstof een belangrijke rol spelen in de Nederlandse energietransitie. De nieuwe Mirai, geleased door Shell, helpt om deze visie uit te dragen. Met een actieradius tot 650 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm) kan de Toyota gebruikt worden voor dienstreizen door heel Nederland.

“Voor mijn baan reis ik door heel Nederland. Een auto met een grote actieradius is dan ideaal. Ik rij al jaren met een Mirai en op waterstof. De nieuwe generatie is bijna geruisloos en persoonlijk vind ik het een heel mooie auto”, zegt Marjan van Loon. “Door in de Mirai te rijden, hoop ik meer mensen te laten zien dat waterstof een van de schonere oplossingen is voor mobiliteit”.

Erwin Jongh is programmamanager Zero Emission bij importeur Louwman & Parqui en overhandigde de Mirai aan Marjan van Loon. Hij zegt hierover: “We zijn trots dat juist de president-directeur van Shell Nederland in de nieuwe Toyota rijdt. Net als wij ziet ook Shell mooie kansen voor waterstof. Het eerste openbare Shell station waar waterstof verkrijgbaar is, is al een feit. De in gebruik genomen Mirai is daarmee meer dan een dienstauto en het perfecte uithangbord voor Shells visie op waterstof”.

 

Reageren is niet mogelijk.