Productiestart voor Citroën C5 X

0

De eerste exemplaren van de C5 X, het vlaggenschip van Citroën, zijn van de lopende band van de fabriek van Dongfeng Peugeot Citroen in Chengdu, in de provincie Sichuan, gerold. De cross-over zal in China worden verkocht, maar ook naar andere landen worden verscheept, waaronder Frankrijk en Duitsland, aldus de Chinees-Franse joint venture.

De fabriek in Chengdu is de enige productielocatie van het model is. Het is de eerste keer dat een vlaggenschipmodel van Citroën buiten zijn thuisland Frankrijk wordt geproduceerd. Een woordvoerder van de joint venture van Dongfeng en Peugeot Citroën zegt dat de productie van het model een nieuwe stap in zijn ontwikkeling markeert en dat de groep de kwaliteit van autofabricage in China erkent.

Citroën merkchef Vincent Cobee zei eerder dat een van de redenen voor de beslissing om het model in China te produceren, is dat dit land de belangrijkste afzetmarkt voor de C5 X zal zijn, en de andere reden de uitstekende kwaliteit van de autoproductie in het land. “China is de productieplaats van de hoogste kwaliteit op de wereldwijde automarkt. Wij willen dat dit voertuig niet alleen uitzonderlijk is. We willen dat het van perfecte kwaliteit is, dus China is als productielocatie de logische keuze”.

Gebaseerd op een conceptstudie die in 2016 op de autoshow van Parijs werd onthuld, is de C5 X een mix van een sedan, een stationwagen en een SUV en beschikt hij over de nieuwste technologie van Citroën op het gebied van connectiviteit en rij hulpfuncties. Vóór de productie onderging het model meer dan 1.900 tests, waarvan bijna 1.300 in China en de rest in Frankrijk. In totaal 408 testvoertuigen hebben tests op de weg van meer dan 2 miljoen kilometer afgelegd. Dat is hoger dan de eisen in Europa, aldus de woordvoerder van de joint venture. Het model wordt in september gelanceerd. “Voor mij is het een baken in de branding voor Citroën in China”, aldus Cobee.

Reageren is niet mogelijk.