Waarom levert Citroën geen sportieve modellen meer?

0

Ken jij ze nog: de lettercombinaties VTR en VTS? Autorijders met benzine in hun bloed hebben daar geen verkeerde herinneringen aan. Maar in het huidige gamma schitteren ze door afwezigheid. Waarom?

Okay, Citroën speelt momenteel vooral de comfortkaart. Historisch gezien klopt dat helemaal. Maar zonder sportieve uitvoeringen is het gamma nogal eenzijdig. Laten we niet vergeten dat er vroeger ook GTi uitvoeringen van de Visa, BX en CX waren. Die misstonden totaal niet in het gamma. Waarom komt Citroën niet met een ‘VTS Line’ uitvoering van de C3, C4 of eventueel zelfs de C5 Aircross? Er zal best klandizie voor zijn.

De focus op comfort zet Citroën goed in de verf, maar die strategie is niet zonder gevaar. Immers, de kans is groot dat je vooral oudere kopers trekt. Citroën lijkt dat zelf aan te moedigen door in de televisiecommercial voor de C4 een bejaarde vader vol bewondering naar deze door zijn zoon (inmiddels ook hard op weg richting de 50) aangeschafte auto te laten kijken. Waar is ‘de jeugd’? Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Dus kom maar op met die C4 VTS Line. Liefst niet alleen voorzien van sportieve decoratie, maar ook van een meer dynamische onderstel afstelling inclusief meer communicatieve besturing. Daarmee kan Citroën mooi haar klantbasis verbreden.

 

 

Reageren is niet mogelijk.