Prijs vergelijking nieuwe Skoda Fabia

0

De nieuwe Skoda Fabia is met ingang van vandaag leverbaar. Hij is ruimer, comfortabeler, veiliger, praktischer én meer ‘connected’ dan ooit. Bovendien is elke Fabia voorzien van een efficiënte, direct ingespoten turbobenzinemotor. Hij is te bestellen vanaf 19.890 euro. De levering start in november. In die maand arriveert de nieuwe Fabia ook bij de dealers in de showroom.

De Fabia is in alle opzichten gegroeid. Voor het eerst is hij langer dan 4 meter en hij maakt gebruik van het MQB A0 platform. Daardoor is hij nóg ruimer dan zijn voorganger. Daarbij heeft de nieuwe Fabia een bagageruimte met een inhoud van 380 liter (50 liter meer dan voorheen) en met neer geklapte achterbank zelfs 1.190 liter. Een ander voordeel van het MQB A -platform is de mogelijkheid om hoogwaardige rij assistentiesystemen, zoals Travel Assist, te integreren. De Fabia is leverbaar met de modernste connectiviteit features die Skoda tot haar beschikking heeft en beschikt over diverse nieuwe Simply Clever oplossingen.

De 1.0 TSI Greentech motor heeft een vermogen van 95 pk (handgeschakeld) of 110 pk (met 7-traps DSG automaat). De gunstigere verbruikscijfers zijn mede te danken aan de uitstekende (actieve) aerodynamica. Met een Cw-waarde van slechts 0,28 is de Fabia de meeste gestroomlijnde auto in zijn klasse.

De nieuwe Fabia is er om te beginnen als Active. Standaard op die uitvoering zijn bijvoorbeeld led koplampen, handbediende airconditioning, digitale radio (DAB+), e-Call+ en Radio ‘Swing’ met 6,5 inch kleuren touchscreen. De Fabia Ambition voegt daar de volgende zaken aan toe: Smartlink smartphone-integratie (Apple CarPlay en Android Auto), parkeersensoren achter, Bluetooth telefoonvoorbereiding en cruisecontrol met snelheidsbegrenzer. De Fabia Business Edition is het topmodel en heeft ook de Virtual Cockpit (digitaal instrumentenpaneel), automatische airconditioning, KESSY (Keyless Entry Start Stop), een radio van het type Bolero met 8 inch kleuren touchscreen, Smartlink Wireless (draadloze smartphone-integratie), Ready to Connect en led interieur / sfeer verlichting.

SkodaCitroënHyundaiNissan
FabiaC3i20Micra
TSI 95 ActivePT 83 Feel1.2 MPi ComfortI-GT 92 Visia
19.890 euro19.890 euro20.295 euro19.740 euro
SkodaFordKiaRenault
FabiaFiestaRioClio
TSI 110 DSG AmbitionEB 125A Hybrid ConnectedT-GDI 120 7DCT Dyn.Hybrid 140 Zen
23.990 euro23.230 euro24.795 euro23.490 euro

De 95 pk sterke 3 cilinder turbobenzinemotor, die standaard wordt geleverd met de handgeschakelde 5 versnellingsbak, is beschikbaar voor elk uitrustingsniveau. In combinatie met het Active uitrustingniveau is de nieuwe Fabia er vanaf 19.890 euro (Ambition vanaf 21.490 euro; Business Edition vanaf 22.890 euro). De versie met de 110 pk sterke 1.0 TSI Greentech motor en de 7-traps DSG automaat wordt standaard geleverd als Ambition. De prijs bedraagt dan 23.990 euro. De Fabia 1.0 TSI Greentech 110 pk DSG Business Edition is er vanaf 25.390 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.