Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm zijn volledig uitverkocht

0

Alfa Romeo meldt dat alle 500 exemplaren van de extreme Giulia GTA de deur uit zijn. De ‘gewone’ Giulia Quadrifoglio blijft wel gewoon verkrijgbaar.

Begin 2020 deed Alfa Romeo iets wat alleen Italianen kunnen: in plaats van een langverwachte hybride aan te kondigen om de verkoopcijfers op te krikken, kwam het merk op de proppen met de Giulia GTA en GTAm. Dat zijn 2 extreme versies die afzettechnisch niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat zijn. Maar smaakmakers zijn het zonder meer. Zij bieden ten opzichte van de Giulia Quadrifoglio ook meer vermogen: de van Ferrari afkomstige 2.9 V6 produceert 540 pk in plaats van 510 pk.

Maar de strategie om een nicheversie aan te bieden, heeft geloond: Alfa Romeo laat nu weten dat alle 500 exemplaren van die GTA en de Spartaanse GTAm (zonder achterbank) verkocht zijn. De Italianen vonden zelfs afnemers tot in China, Japan en Australië. Niet slecht, als je weet dat het duo afgerond 200.000 euro kost. Fans van een bovengemiddeld potente Alfa Romeo Giulia zijn nu (weer) aangewezen op de Quadrifoglio uitvoering. Die blijft gewoon in het gamma en is gelukkig een flink stuk minder duur: 138.560 euro.

Reageren is niet mogelijk.