ABB ontwikkelt krachtigste snellader ter wereld

0

Met deze door ABB ontwikkelde snellader kan men 100 kilometer rij bereik in minder dan 3 minuten ‘tanken’.

ABB, loopt wereldwijd voorop op het gebied van snelle laadpalen. Die worden onder meer aan Ionity en Electrify America geleverd. Nu onthult ABB zijn jongste creatie: de Terra 360. Het Zweeds/Zwitserse bedrijf noemt hem zonder schroom de krachtigste snellader ter wereld.

Zoals zijn naam aangeeft, ontwikkelt de nieuwe laadpaal tot 360 kW aan vermogen. Op die manier kan de gebruiker het equivalent van 100 kilometer rij bereik ‘tanken’ in minder dan 3 minuten. Of zijn auto volledig opladen in minder dan 15 minuten, zo claimet ABB. Dat komt mooi uit want er verschijnen steeds meer modellen op de markt met een batterij van meer dan 100 kWh, zoals de Mercedes EQS of de Lucid Air.

Met dit soort snelladers, die maximaal 4 auto’s tegelijk kan ‘voeden’ (de Terra 360 beschikt namelijk over een “dynamische vermogensverdeling”) staat niets meer de doorbraak van de elektrische auto in de weg. Althans, het struikelblok zal dan niet langer de laadinfrastructuur zijn. De Terra 360 laadpalen zullen vanaf eind 2021 in Europa worden geïnstalleerd. Daarna zijn de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië aan de beurt.

Reageren is niet mogelijk.