Prijs vergelijking Dacia Jogger

0

Autointernationaal kan de prijzen melden van de nieuwe Dacia Jogger die in september ten tonele verscheen als een 7-sits cross-over annex MPV. Het belooft een unieke auto in zijn segment te worden, ook omdat het model aangeboden gaat worden voor ongekend scherpe prijzen.

De orderboeken worden bij wijze van kerstcadeau nu geopend. De Jogger zal dan besteld kunnen worden voor 19.650 euro. Voor dat bedrag krijgt men de Dacia in 5-zits configuratie met tamelijk utilitaire Essential uitrusting. Net als elke andere Jogger heeft die een 1,0 liter 3 cilinder onder de motorkap die in benzine uitvoering goed is voor 110 pk. Er kan 500 euro worden bespaard door voor de versie te gaan die ook LPG lust. Dat is de goedkoopste motorisatie, maar je levert dan wel 10 pk in.

Het installeren van een derde zitrij kan in de Jogger kan Dacia voor jou doen voor 1.000 euro extra. Voor meer luxe is er de Comfort versie. Die gaat 21.550 euro kosten (21.050 euro voor de Bi-Fuel variant die ook LPG lust). Voor de 1.900 euro extra ten opzichte van de basis uitvoering krijg je dan onder andere handbediende airconditioning, parkeersensoren en cruisecontrol.

De absolute topversie van het Jogger gamma is de Extreme. Die beschikt over lichtmetalen velgen, automatische klimaatregeling en een achteruit rij camera. Daarvoor moet men 22.550 euro (21.050 euro) neertellen.

Ter vergelijking: de goedkoopste stationwagon versie van de Fiat Tipo (met 100 pk sterke 1,0 liter 3 cilinder motor) kost 23.390 euro. Een slag kleiner is de Skoda Fabia Combi. Die heeft een 95 pk krachtbron en kost 18.290 à 20.790 euro (afhankelijk van het uitrusting niveau). De eigen Duster biedt Dacia aan voor prijzen vanaf 19.390 euro. Voor dit bedrag krijgt men de  Bi-Fuel uitvoering die ook LPG lust in Essential tenue.

 

Reageren is niet mogelijk.