Prijs vergelijking Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale

0

De prijs van de debuutuitvoering van de Alfa Romeo Tonale is bekend. Deze volgens de importeur zeer compleet uitgeruste ‘Edizione Speciale’ beschikt over een 130 pk sterke hybride aandrijflijn en 5 jaar garantie.

Bovengenoemd vermogen is afkomstig van een 1,5 liter 4 cilindermotor die gekoppeld is aan een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling. Ook is hij uitgerust met een 48 volt systeem dat een assisterende elektromotor van 22 pk / 55 Nm van stroom voorziet.

AlfaRomeoTonaleEdizioneSpeciale2

De Tonale Edizione Speciale staat op 20 inch lichtmetalen velgen met daarachter rode remklauwen en hij beschikt onder meer over matrix adaptieve verlichting voor en privacy glas. Het interieur is voorzien van ‘ambient lighting’, alcantara stoelbekleding, met leer bekleed sportstuur, aluminium schakel flippers en instap sierlijsten, een 10.25 inch touchscreen, een radio met spraakbediening, navigatie, CarPlay / Android Auto, een draadloos oplaad pad, een handsfree elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren voor & achter, een achteruitrijcamera, Keyless Entry, verkeersborden herkenning en iACC (Intelligent Adaptive Cruise Control).

AlfaRomeoTonaleEditionzeSpeciale3

Met de non-fungible token (NFT) technologie, een echte innovatie in de auto-industrie, debuteert een wereldprimeur in de Tonale. Alfa Romeo is de eerste autofabrikant die hiermee een auto koppelt aan een digitaal NFT certificaat. De technologie is gebaseerd op het concept van een ‘blockchain kaart’, een vertrouwelijk en niet wijzigbaar verslag van de belangrijkste fasen in de levensduur van een individueel voertuig. Deze onderscheidende off-board feature (direct beschikbaar en bijzonder duurzaam) benadrukt het innovatieve karakter van Alfa Romeo. Met toestemming van de klant legt de NFT technologie voertuiggegevens vast en genereert het daarmee een certificaat dat kan worden gebruikt als garantie dat de auto goed is onderhouden, met een positief effect op de restwaarde. Op de markt van tweedehandsauto’s vormt NFT certificering een extra bron van objectieve informatie en dus geloofwaardigheid waarop eigenaren of dealers kunnen rekenen.

AlfaRomeoTonaleEditionzeSpeciale4

Alfa Romeo levert de Tonale standaard met een volledig nieuw infotainment systeem, inclusief Android besturingssysteem, 4G connectiviteit en Over-the-Air (OTA) updates. Het systeem omvat een digitaal 12,3 inch scherm, een 10,25 inch touchscreen en een geavanceerde multitasking interface, waardoor alles in één oogopslag te zien is. Met een gecombineerd beeldschermformaat van 22,5 inch zijn de 2-tal Full TFT-schermen volgens de importeur toonaangevend in deze klasse.

AlfaRomeoTonaleEditionzeSpeciale5

De Tonale kan autonoom rijden op niveau 2 dankzij nieuwe Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). “Deze techniek werkt zonder de beleving van de bestuurder te verstoren, waarbij de controle en de emoties van het rijden altijd intact blijven”, zo meldt de importeur.

AlfaRomeoTonaleEditionzeSpeciale6

Met de Tonale introduceert Alfa Romeo een nieuwe opzet van uitrustingsniveaus waarmee de configuratie voor de klant nog eenvoudiger wordt. Er zijn 2 smaken beschikbaar: Super en Ti. De eerste kan worden uitgebreid met een Sprint pakket met tal van sportieve opties. De Tonale Ti kan worden aangevuld met het Veloce pakket, om het maximale te bereiken op het gebied van prestaties en sportiviteit.

Alfa Romeo Ford Hyundai
Tonale Kuga Tucson
Hybrid 130 Edizione Speciale 1.5 Ecoboost 150 pk Vignale 1.6 T-GDI HEV Premium
46.080 euro 45.120 euro 45.695 euro
Jeep Volkswagen Volvo
Compass Tiguan XC40
1.5 e-Hybrid Upland 1.5 TSI 130 DSG Elegance B3 7 DCCT Essential
46.890 euro 45.895 euro 45.995 euro

De Edizione Speciale uitvoering van de Tonale kost 46.080 euro. Hij wordt voor de zomer bij de Nederlandse Alfa Romeo dealers verwacht. Later volgen andere versies en aandrijvingen zoals een plug-in hybride waarmee tot wel 80 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden in de stad. De Tonale wordt geleverd met 5 jaar garantie (8 jaar op batterijen).

 

 

Reageren is niet mogelijk.