Tesla verliest meer dan 100 miljard dollar aan waarde op Wall Street

0

Tesla heeft dinsdag meer dan 100 miljard dollar van zijn beurswaarde ingeleverd. Het aandeel daalde ruim 12 procent. Beleggers vrezen dat topman Elon Musk aandelen gaat verkopen om zijn overname van Twitter te bekostigen.

Musk zag zijn aandelen Tesla door de koersdaling 42 miljard dollar minder waard worden. Dat is bijna gelijk aan wat hij voor Twitter wil betalen. Dit bedrijf, dat later deze week met cijfers komt, verloor 3,9 procent tot minder dan 50 dollar. De koers ligt nog altijd onder de 54,20 dollar per aandeel die Musk voor Twitter op tafel heeft gelegd. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van het jaar kan worden afgerond.

Verzachtende omstandigheid is dat de aandelenbeurs in New York over een breed spectrum stevig omlaag ging. Microsoft verloor bijvoorbeeld 3,7 procent. Diens Xbox tak had de afgelopen kwartalen moeite om aan de vraag naar spelcomputers te voldoen vanwege het chiptekort. Niet alleen zorgen over nieuwe renteverhogingen door de Federal Reserve Bank, maar ook een escalatie van de verhoudingen tussen Europese landen en Rusland drukten op het sentiment, nu Rusland de levering van aardgas naar Polen en Bulgarije stopzet. Ook liet Rusland opnieuw weten dat het risico op zowel een Derde Wereldoorlog als het gebruik van kernwapens groeien.

 

Reageren is niet mogelijk.