China ontwerpt ideale auto voor Juffrouw Mier

0

Chery brengt 2 kleine elektrische auto’s op de markt. Die luisteren naar de naam Small Ant Charme Romance en Small Ant Charme Rococo, en zijn beide bestemd voor vrouwen. 

Sommige autofabrikanten proberen hun auto’s aantrekkelijk te maken voor vrouwelijke kopers door er zogenaamd vrouwelijke accenten aan toe te voegen. Chery heeft echter voor een andere benadering gekozen door een model uit te brengen dat specifiek is ontworpen voor het vrouwenvolk. Het model wordt geleverd in 2 uitvoeringen: de Small Ant Charme Romance en de Small Ant Charme Rococo. Het is duidelijk dat Chery heel hard heeft geprobeerd om namen te verzinnen die meisjesachtig genoeg zijn.

CherySmallAntRomance5

De elektrische mini auto is gebaseerd op de Small Ant die in 2017 werd uitgebracht. Chery heeft beide Charme variant dezelfde algemene vorm gegeven, maar biedt nu verschillende kleurenschema’s aan. Kopers kunnen kiezen tussen ‘charmant roze’ en ‘mistig paars’. Bij beide kleuruitvoeringen zijn het dak en de A-stijl wit gelakt.

CherySmallAntRomance6

De Small Ant Charme is een compacte 3-deurs elektrische mini-auto. Hij heeft een carrosseriemaat van 3.200 x 1.670 x 1.550 mm en beschikt over een 2.150 mm lange wielbasis.

CherySmallAntRomance3

Binnenin zet Chery het kleurenblok schema voort. Er is een 10,4 inch touchscreen dat in de portret stand als console dient. Er zijn 2 grote knoppen aan de onderkant van het scherm voor gebruikers die niet volledig verkocht zijn aan aanraakbedieningen. Direct onder het scherm zit een grote bekerhouder voor de Starbuck koffie. Het stuur is bekleed met leer, wat het voor langere tijd gemakkelijker moet maken om vast te houden. Daarachter bevindt zich een LCD dat dienst doet als instrumentenpaneel. Chery heeft spraakbesturing geïntegreerd als aanvulling op de bediening op het scherm. Daarnaast heeft de fabrikant 7-kleuren sfeerverlichting in de cabine opgenomen om de gezelligheid binnen te vergroten. Interessant (of amusant?) is dat er 7 keuzes van “romantische” autogeuren zijn om uit te kiezen. Andere functies zijn onder meer dodehoekbewaking, achteruitrijwaarschuwing via een camera aan de achterkant, 360-graden panoramisch uitzicht, enz.

CherySmallAntRomance2

De Small Ant Charme is uitgerust met een enkele elektromotor van 42 pk met een koppel van 120 Nm. Een ternaire lithium/ion batterij van 30,6 kWh biedt een rijbereik van 301 km (gemeten volgens de wel erg optimistische NEDC norm). Zoals je kunt zien, gebruikt Chery pastelkleuren in haar advertenties om jonge vrouwen mee aan de spreken.

CherySmallAntRomance

De Small Ant Charme Romance kost in China omgerekend ongeveer even veel als de Renault City K-ZE, een auto die bij ons verkocht wordt als Dacia Spring. De Rococo versie is ruim 800 euro duurder. Het is niet de eerste keer dat Chery zich met een auto op de dames richt. Het merk lanceerde in mei de QQ Ice Cream Joyous Peach, gebaseerd op de QQ Ice Cream. Dat model is pastel roze gekleurd en voorzien van kunstzinnige velgen.

CheryAnt9

 

Reageren is niet mogelijk.