Tesla moet in China 80.000 auto’s terugroepen

0

Tesla moet in China bijna 80.000 auto’s terugroepen wegens problemen met de software en de veiligheidsgordels. Het gaat daarbij om zowel geïmporteerde als in China gebouwde exemplaren, zo melden de toezichtautoriteiten vrijdag in Peking.

Door softwareproblemen geeft het display bij bepaalde geïmporteerde exemplaren van de Model S en Model X foutieve meldingen en stopt de stroomtoevoer tijdelijk. In extreme gevallen kan dit zorgen voor een verhoogd risico op ongevallen, aldus de Chinese autoriteiten.

Bij bijna 70.000 auto’s moet de software worden aangepast. Daarnaast zijn er problemen met de bevestiging van de veiligheidsgordels bij ongeveer 10.000 in China gebouwde exemplaren van het type Model 3. Dat kan leiden tot een verhoogd risico op verwondingen bij een ongeval.

Reageren is niet mogelijk.