Volkswagen ID.Buzz in Duitsland uitgeroepen tot Auto van het Jaar

0

Een jury van 27 Duitse autojournalisten heeft de Volkswagen ID.Buzz verkozen tot ‘German Car of the Year 2023’ (GCOTY). Het volledig elektrische model won van de Opel Astra, de Genesis GV60 en de Range Rover die ook genomineerd waren. De Ferrari 296 was niet beschikbaar voor proefritten.

De trofee werd in ontvangst genomen in de Volkswagen merktoren in Wolfsburg door merk chef Thomas Schäfer (foto). “We zijn erg blij dat onze ID.Buzz de prijs voor ‘Duitse Auto van het Jaar heeft gekregen’!”, aldus de topman over het resultaat. “Een geweldig teamsucces voor onze bedrijfswagen divisie en de personenauto tak”. De elektrische Bulli maakte met name indruk op de jury in de categorieën design, bruikbaarheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid.

SchäferVolkswagenIDbuzz

De genomineerde auto’s (Opel Astra, Genesis GV60, Range Rover, Volkswagen ID.Buzz en Ferrari 296) werden door de jury gekozen uit een lange lijst van alle relevante voertuigen die sinds eind 2021 op de Duitse markt zijn verschenen. Met de Volkswagen ID.Buzz heeft een elektrische auto voor de vijfde keer gewonnen van conventioneel aangedreven modellen. In 2019 werd de Jaguar I-Pace namelijk uitgeroepen tot ‘German Car of the Year’, in 2020 volgde de Porsche Taycan, in 2021 viel de Honda E in de prijzen en vorig jaar ging de Hyundai Ioniq 5 er met de bokaal vandoor.

Dat juist de Volkswagen ID.Buzz is uitgeroepen tot ‘German Car of the Year’ vindt Autointernationaal.nl niet verrassend. Het model is gebaseerd op het MEB platform dat debuteerde in 2020 debuteerde onder de ID.3, maar dat model kampte met kinderziektes en was ook in andere opzichten nog niet goed bijgeslepen. Toen de ID.4 en de ID.5 werden gepresenteerd, waren er al concurrenten op de markt die technisch vooruitstrevender waren. De ID.Buzz verzet qua aandrijflijn evenmin bakens, maar is uniek in zijn soort. Bovendien oogt zijn interieur minder goedkoop dan bij de eerdere modellen op MEB basis. Niet voor niets is de Volkswagen ID.Buzz genomineerd voor de (Europese) titel ‘Auto van het Jaar 2023’.

Reageren is niet mogelijk.