Citroën verbetert de C4

0

Citroën heeft besloten om enkele modellen een make-over te geven. Het zijn met name de C4, de ë-C4 en de C5 X die worden bijgepunt. Aanleiding zijn de sterk tegenvallende verkopen.

De C4 eindigde op de 29ste plaats in de Franse autoverkoopstatistieken voor 2022. Het model is dus geen groot succes. Om de verkopen een boost te geven, heeft het Franse merk besloten om nieuwe features aan de C4 (en zijn elektrische versie ë-C4) toe te voegen. Zo wordt een zwart Perla Nera dak tegen meerprijs. Deze kleur wordt ook toegepast op de bogen en de voorruitstijlen.

Een andere verandering is de montage van een moderner infotainment systeem, Drive Plus genaamd. De nieuwe installatie was al aanwezig in de C5 X en de C4 X. Het Drive Plus systeem maakt het mogelijk om informatie over navigatie of voertuigparameters te beheren via een 10 inch tablet. Verder werkt de installatie sneller en zijn er meer functies. Verwacht echter geen wonderen, want ook Drive Plus kan nog steeds niet tippen aan de infotainment systemen van bijvoorbeeld Renault.

 

C5 X

De C4 is niet de enige Citroën die een make-over krijgt. De C5 X wordt, zoals eerder al door Autointernationaal.nl werd aangekondigd, ook leverbaar in 180 pk sterke oplaadbare hybride uitvoering. Die komt onder de 225 pk variant in het gamma. Beide vermogensvarianten hebben 62 kilometer als elektrische actieradius.

De C5 X wordt daarnaast tegen meerprijs met Highway Driver Assist 2.0 leverbaar. Dit houdt in dat de bestuurder automatisch geïnformeerd wordt over wijzigingen in de snelheidslimiet en dat rijstrookwisselingen semi-automatisch kunnen worden uitgevoerd.

 

Reageren is niet mogelijk.