Facelift Skoda Scala leidt tot prijsverlaging bij Fabia en Kamiq

0

Ben jij van plan om een nieuwe Skoda Fabia of Kamiq te kopen? Dan kan je beter tot april wachten. Anders dan de boodschappen of de WOZ belasting worden 2 modellen van Skoda juist goedkoper. De Tsjechen voeren de prijsverlaging volgende maand, namelijk per 1 april, door.

De prijsaanpassing geldt voor bepaalde uitvoeringen van de populaire Fabia en Kamiq. Niet alle versies komen in aanmerking voor een reductie van de tarieven. Bij de Fabia zijn het de uitvoeringen met de sterkere 110 pk motor (95 pk is standaard) waarvan de prijs wordt aangepast. Skoda verlaagt het tarief van deze varianten, die standaard over een 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling beschikken, met 1.000 euro.

SkodaFabiaPrijsverlaging

De Ambition uitvoering is over een kleine maand daarom vanaf 25.390 euro leverbaar, de Business Edition en Monte Carlo respectievelijk vanaf 26.690 euro en 27.090 euro. De prijs van de Active uitvoering van de Fabia met handgeschakelde 5-bak blijft gelijk: 22.490 euro.

Ook de prijs van de Active uitvoering van de 110 pk sterke Kamiq met handgeschakelde 6-bak blijft gelijk: 27.590 euro. Dat geldt ook voor de Business Edition met de 150 pk sterke 1.5 TSI motor in combinatie met de 7-traps DSG automaat en dubbele koppeling: daarvoor moet ook na 1 april 36.690 euro worden betaald. Kies je voor een middenmoter uit het Kamiq gamma, dan kan je per 1 april wel rekenen op een prijsverlaging. De Ambition uitvoering met handgeschakelde 6-bak en 110 pk mag vanaf die datum weg voor 28.090 euro; een besparing van 1.100 euro. De versie met 7-traps DSG automaat is voortaan leverbaar vanaf 30.090 euro; hetgeen een korting van 1.600 euro betekent.

SkodaKamiqPrijsverlaging

In uitrustingsniveaus Sport Business en Business Edition kunnen ook rekenen op aantrekkelijkere prijzen. Bij beide gaat 600 euro van het tarief af als het om een handgeschakelde Kamiq gaat, of 1.100 euro als de 1.0 TSI motor gekoppeld is aan een automaat. Deze Skoda’s zijn straks beschikbaar vanaf 28.790 euro respectievelijk 30.790 euro (Sport Business), of vanaf 31.090 dan wel 33.090 euro (Business Edition).

 

Facelift Scala

Geduld is dus niet alleen een schone zaak, maar bij Skoda ook financieel aantrekkelijk. Even een paar weken wachten met het zetten van jouw handtekening onder het koopcontract en je kan profiteren van de prijsverlaging die dus kan oplopen tot 1.600 euro. Jij vraagt je misschien af waarom de Scala niet meedoet met de aanpassing van de tarieven: dit Skoda model ondergaan binnenkort (op 1 april?) een facelift. Die update zal niet alleen de aantrekkelijkheid van het model in vergelijking met externe concurrenten vergroten, maar ook ten opzichte van de Fabia en Kamiq. En omdat de Scala na de facelift opnieuw alleen leverbaar zal zijn in 110 pk sterke 1.0 TSI uitvoering, worden nu juist de tarieven van de Fabia en Kamiq versies met dezelfde krachtbron aangepast. Met uitzondering van de Active basis versies dus want daarop zit te weinig marge voor een prijsverlaging van 600 à 1.600 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.