Volkswagen lanceert nieuw submerk in China

0

Met een nieuw Chinees merk in het segment voor premium elektrische auto’s wil Volkswagen haar verlies aan belang een halt toeroepen. Het model dat als eerste het tij moet gaan keren, is de Cupra Tavascan.

“In China zal de Tavascan onder een andere merknaam verkocht gaan worden”, zo vertelt een senior manager van de Volkswagen Groep. De Tavascan wordt sowieso vanaf december in China gebouwd en zal, in tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen, niet alleen voor de export aldaar worden vervaardigd. In Wolfsburg heeft men geen plannen om het merk Cupra een Aziatische verkoop carrière te gunnen, maar de Duitsers plannen wel een nieuw merk waarmee zij een jonger publiek willen aanspreken. Nieuwe uitdagers zoals Nio en BYD, die momenteel op marktaandelen van Volkswagen jagen, kunnen het beste worden bestreden met een merk dat net zo trendy is.

Er zijn vooral praktische redenen waarom het model niet als Cupra in China wordt gelanceerd. “Een compleet nieuw merk opbouwen is daar veel te duur”, aldus een senior manager. Daarnaast zijn de ervaringen met Skoda en de Chinese start-up Jetta slecht. Skoda trekt zich binnenkort helemaal terug uit het land. In plaats daarvan gebruikt het Duitse autoconcern liever een sublabel voor het stevig in het zadel zittende merk Volkswagen.

Reageren is niet mogelijk.