Rolls-Royce levert maatwerk op Salon Privé in Blenheim Palace

0

Rolls-Royce zal 4 auto’s presenteren op een van de laatste luxe-evenementen op de autokalender van deze zomer, namelijk 2 op maat gemaakte exemplaren van de Spectre en 2 speciale Ghost varianten. Alle creaties zullen te zien zijn op de 2034 editie van het Salon Privé Concours d’Elegance in Blenheim Palace in Oxfordshire (Verenigd Koninkrijk).

De Spectre, door de Britse autofabrikant omschreven als ‘s werelds eerste ultraluxe, volledig elektrische supercoupé, is nog maar het begin van de uitstapjes van het merk naar de wereld van elektrische voertuigen. Tegen eind 2030 zullen alle modellen uit het gamma van de in Goodwood gevestigde merk op batterijen werken.

RollsRoyceBespoke

Als koploper zal een Spectre afgewerkt in heldere kleuren (een combinatie van Wittering Blue met de ‘Coachline’ in de een levendige tint Mandarin) vanaf 30 augustus centraal op de stand van Rolls-Royce worden gepresenteerd. De 2-deurs emissievrije coupé heeft een interieur dat uitgevoerd is in de kleur Charles Blue, waarbij accenten in Mandarin zijn aangebracht op zowel de stoelbiezen a;s de hoofdsteunen met monogram.

RollsRoyceBespoke2

Het tweede Spectre exemplaar is uitgevoerd in de kleur Chartreuse met Black Diamond accenten, met een cabine die afgewerkt is in Chartreuse, Gra

RollsRoyceBespoke10

Last but not least, zullen 2 met de hand gedecoreerde exemplaren van de Ghost, het meest succesvolle model van het Britse merk uit haar 119-jarige geschiedenis, dit jaar op het Salon Privé evenement verschijnen. De eerste, die op het Palace terrein zal worden tentoongesteld, is afgewerkt in Tucana Purple: een kleur die doet denken aan de zuidelijke nachtelijke hemel rond het sterrenbeeld Tucana, met een contrasterende Lime Green Coachline gecombineerd met Lime Green Pinstripe banden.

RollsRoyceBespoke5

Binnenin weerspiegelen de Lime Green interieurdetails op de stoelbiezen, het stuur, de hoofdsteunen met monogram en de diverse armleuningen de kleur van het exterieur, aldus Rolls-Royce.

RollsRoyceBespoke6

Een tweede exemplaat van de Ghost zal de Tour Privé leiden; een tocht over een glooiend concours van 190 kilometer door de Cotswolds in Groot-Brittannië.

RollsRoyceBespoke8

“Rolls-Royce Motor Cars is verheugd om nogmaals terug te keren naar Salon Privé”, aldus Boris Weletzky, regionaal directeur voor het Verenigd Koninkrijk, Europa en Centraal-Azië. “Dit evenement is een belangrijke gebeurtenis op onze jaarlijkse kalender. Het is een geweldige samensmelting van luxe auto’s en de high-class elite, in een prachtige, historische setting. Ik ben verheugd te kunnen bevestigen dat de Spectre, de eerste volledig elektrische auto van het merk, op het evenement te zien zal zijn: een ongelooflijk wendbare, opmerkelijk stille en trendsettende auto die verfijning en coole moderne luxe uitstraalt. Naast de Spectre zal ook een opvallende Ghost, gepresenteerd in een levendige tint Tucana Purple, te zien zijn. Ik kijk er erg naar uit om onze vertrouwde dealerpartners, gewaardeerde klanten en mediavrienden te ontmoeten op dit zeer exclusieve Concours d’Elégance”.

RollsRoyceBespoke4

Aangedreven door een batterijpakket van 102 kWh met een gewicht van 680 kg dat 2 elektromotoren voedt die 593 pk en 900 Nm koppel leveren, debuteerde de voor de Noord-Amerikaanse markt bestemde exemplaren van de Spectre tijdens de eerder deze maand gehouden Monterey Car Week in Californië. . Rolls-Royce zegt dat de Spectre op een volle lading ongeveer 420 kilometer kan rijden, terwijl de opstelling met 2 motoren een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,6 seconden mogelijk maakt.

RollsRoyceBespoke7

De Ghost van de tweede generatie debuteerde in 2020 met vierwielaandrijving, vierwielbesturing en een 6,75 liter V12 motor met dubbele turbocompressor, goed voor 571 pk en een koppel van 850 Nm. Daarmee kan de ‘instapper’ van het in Goodwood gevestigde merk in 4,8 seconden naar 100 km/u accelereren . Vanwege een CO2-uitstoot van 358 gram per kilometer, kost een kale Ghost reeds 400.334 euro. Rolls-Royce klanten die op de kleintjes moeten letten, zijn goedkoper uit met de Spectre want die kost slechts 396.275 euro. Scheelt toch weer een week boodschappen doen.

Reageren is niet mogelijk.