Prijsvergelijking Mercedes GLC Coupé 43 AMG

0

Mercedes breidt het AMG subgamma verder uit. Nieuwste loot aan de sportieve tak van de Duitsers is deze GLC Coupé 43 AMG. Net als bij de gewone carrosserievariant van de SUV (door Mercedes ‘Allrounder’ genoemd) zit er onder de kap een 3,0 liter V6 met 2 turbo’s die goed is voor 367 pk en 520 Nm.

Al die paarden en Newton meters worden eerst via één van de 9 versnellingen van een automaat (met verkorte schakeltijden) en vervolgens (via 4Matic techniek) naar alle vier de aangedreven wielen gestuurd. Ze stellen de GLC Coupé 43 AMG in staat om in een indrukwekkende 4,9 seconden naar 100 km/u te sprinten (al dan niet toevallig even snel als de BMW X4 M40i). De topsnelheid is begrensd op de gebruikelijke 250 km/u; even Duits als bratwurst dus.

In vergelijking met de gewone versies van de GLC Coupé (250, 220 d en 250 d) beschikt de 1.780 kilo wegende 43 AMG uitvoering over sportievere bumpers, 19 inch velgen, een achterspoiler, uitlaatsierstukken en een lager boven het wegdek hangende carrosserie. Van de aandrijfkrachten wordt onder normale omstandigheden 69 procent naar de achterwielen gestuurd.

De pneumatische Air Body Control sportophanging beschikt over meerdere luchtkamers om rolneigingen tot een minimum te beperken. Die zorgt er ook voor dat het gedrag van de GLC Coupé aangepast kan worden volgens de gekozen rij modus. Bovendien kan de SUV aan de hand van een knop hoger op zijn poten geplaatst worden voor uitjes op ruwer terrein.

De sportstoelen zijn bekleed met zwart namaakleder (echt leder is optioneel) en afgewerkt met rode stiksels. Rode veiligheidsgordels zijn eveneens standaard. Het eerder genoemde luchtveringsysteem kent de standen Comfort, Sport en Sport Plus. Die modi kun men ook kiezen voor het Dynamic Select systeem, dat stuurgedrag, motorgeluid en gaspedaalrespons beïnvloedt. Daarnaast kan men opteren voor de standen Eco en Individual, waarbij de laatste modus naar eigen smaak te programmeren is.

Mercedes

BMW

Porsche

GLC Coupé X4 Macan
43 AMG M40i S
± 93.450 euro 93.900 euro 92.200 euro

Mercedes neemt haar nieuwste AMG uitvoering mee naar de autosalon van Parijs. Dan zullen ook de orderboeken worden geopend. Autointernationaal.nl verwacht dat de prijs 93.450 euro gaat bedragen, oftewel de gebruikelijke 7.555 euro meer dan de conventionele carrosserievariant van de SUV moet opbrengen. De GLC Coupé 43 AMG arriveert in december bij de dealers. Wie dit model niet bruut genoeg vindt, moet wachten op de 63 uitvoering, die de divisie uit Affalterbach voor volgend jaar in petto heeft.

Reageren is niet mogelijk.