Volvo doet XC60 in de actie

0

Bij Volvo gaat de huidige XC60 de laatste ronde in. Volgend jaar zal het doek van de tweede generatie worden gehaald. Dat wordt, kort door de bocht, een te heet gewassen XC90 met een wat sportiever design. Qua veiligheid zal de XC60 zich dan aan de top van zijn segment kunnen nestelen, en qua interieurambiance wellicht ook. Enige bron van zorg is het gewicht. Volvo heeft een mooi modulaire bodemplaat ontwikkeld, maar qua kiloreductie hebben de Zweden de boot volledig gemist.

Terug naar de huidige Volvo XC60. Dat is ook geen lichtgewicht en wordt nu in het kader van zijn naderende pensionering volgehangen met extra toeters en bellen. De uitzwaaiuitvoeringen luisteren naar de naam Polar en Polar+ en komen boven de Nordic variant in het XC60 gamma.

Als Polar is de Volvo XC60 voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen, een Sensus navigatiesysteem, xenon verlichting, parkeersensoren achter, parkeerverwarming en Volvo On Call. Deze uitvoering is alleen verkrijgbaar met de 245 pk sterke T5 benzinemotor in combinatie met de 8-traps automaat of als 150 pk sterke D3 diesel met handbak. De prijzen bedragen respectievelijk 51.995 euro en 49.995 euro.

Volvo XC60

Voor de Polar+ uitvoering vraagt Volvo 2.000 euro meer. In ruil voor dit hogere bedrag krijgt de koper dan grotere lichtmetalen velgen (18 inch), lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen en een panoramadak. De XC60 Polar+ is er ook als T5 AWD, T6 AWD, D4, D4 AWD en D5 AWD. De eerste kost 59.995 euro terwijl de 306 pk benzinevariant 63.995 euro moet opbrengen. Voor de 190 pk sterke D4 vraagt Volvo 53.995 euro, of 59.995 euro indien u vierwielaandrijving wenst. De D5, die 220 pk sterk is, kost 61.995 euro.

De carrosseriekleuren keuze beperkt zich bij de actiemodellen tot 6 tinten, maar er zijn wel 4 interieurthema’s en 5 optiepakketten beschikbaar, waaronder de IntelliSafe Pro Line met adaptieve cruise controle, Collision Warning met Full Auto Brake, Pedestrian Detection en Cyclist Detection. De 8-traps automaat, die op de benzineversies standaard is, kost bij de actiediesel 2.500 euro extra.

Reageren is niet mogelijk.