Jeep Wrangler van Lego

0

Lego heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van het nabouwen van echte auto’s, zoals de Mini en de Volkswagen T1. De versies van de speelgoedfabrikant werden doorheen de jaren steeds verfijnder en gedetailleerder.

jeepwranglerlegoa2

Goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de fans laten zich niet onbetuigd. Via het Lego Ideas programma kan een ontwerp van een klant in de winkelschappen belanden. Dat gebeurde al eerder met een Caterham en nu maakt deze Jeep Wrangler een grote kans om als bouwpakket van plastic steentjes aangeboden te gaan worden.

jeepwranglerlegoa3

De ontwerper, Kim Chiho, heeft erg goed naar de Wrangler gekeken. Hij had veel oog voor detail. Zo is bijvoorbeeld de hard top verwijderbaar, met daaronder de correcte constructie met verstevigingbalken.

jeepwranglerlegoa4

Maar Kim heeft zo te zien nooit de motorkap van de Wrangler opengedaan. De speelgoed Jeep heeft immers een dwars gemonteerde krachtbron, terwijl het echte ding zijn krachtcentrale in de lengterichting heeft liggen. Maar Kim compenseert dit ‘foutje’ met tal van prachtige accessoires.

jeepwranglerlegoa5

Reageren is niet mogelijk.