Techrules kondigt GT96 aan

0

Er gaat haast geen dag voorbij of er meldt zich een nieuw (Chinees) automerk dat zijn verkoopgeluk wil zoeken met een elektrische auto. Het goed voorbeeld is Techrules. Dit jonge automerk zal in maart op de autosalon van Genève zijn eerste productiemodel onthullen: een elektrische supersportwagen met turbinetechniek.

Hier ziet u de eerste schetsen van de bolide van Techrules. Vorig jaar was er op de Zwitserse show al een conceptversie van de supersportwagen met revolutionaire turbine oplaadtechniek te zien (AT 96 genaamd), en in maart moet de productieversie klaar zijn.

techrulesgt96a2

Techrules doopt haar creatie GT96. De supersportwagen is ontworpen door de beroemde Italiaanse designer Giorgetto Giugiaro. Techrules zal eerst een voor circuitgebruik geprepareerde versie tonen en kort daarna een voor straatgebruik gehomologeerde variant. Vanaf eind 2017 wil Techrules jaarlijks 25 exemplaren van de GT96 laten bouwen in Italië.

Het jonge Chinese automerk richt zich in eerste instantie primair op de Europese markt; vandaar de productie in het Italiaanse Turijn. Om hier naamsbekendheid op te bouwen, blaast Techrules hoog van de toren. Die strategie lijkt te werken, want met een elektrische auto waarbij turbinemotoren de accu’s opladen, weet het bedrijf in ieder geval de spotlights op zich gericht te krijgen.

techrulesgt96a3

Het Chinese merk maakte afgelopen maart bij de presentatie van de conceptstudie spectaculaire cijfers bekend, zoals een actieradius van 2.000 kilometer, een vermogen van 1.044 pk en een koppel van 6.840 Nm. De supersportwagen moet de opstap vormen naar minder extreme modellen van het merk, maar ook die krijgen allemaal de bijzondere turbinetechniek.

Reageren is niet mogelijk.