Fisker EMotion debuteert op 17 augustus

0

Fisker maakt een comeback. De Karma had een spannend design, maar zat ook vol kinderziektes. En als stekkerhybride werd hij compleet overschaduwd door de volledig elektrische Tesla Model S.

Nu komt Fisker zelf het een elektrische auto. Het model heet EMotion en zal in productie-uitvoering op 17 augustus worden onthuld. In vergelijking met het eerder gepresenteerde prototype zijn onder andere de voorbumper en de koplampen iets aangepast. Verder zijn de camera’s vervangen door conventionele buitenspiegels. De afwijkende deurconstructie lijkt het productiestadium wel te halen.

De door Henrik Fisker ontworpen EMotion krijgt een structuur van carbon en aluminium. Dat moet de Fisker 20 procent lichter maken dan andere auto’s van hetzelfde formaat (lees: Model S). De prijs komt rond of boven de 100.000 euro te liggen.

Daarmee wordt de EMotion duurder dan de genoemde Tesla (instapprijs 87.985 euro) maar dankzij innovatieve lithium/ion batterijen met grafeen elektroden, die zijn ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van California, is de (theoretische) actieradius veel groter: 643 km. Ook is de Fisker sneller, want als topsnelheid wordt 260 km/u opgegeven. Mocht Fisker dit keer wel een blijvertje blijken te zijn, dan wil het merk meer modellen introduceren. Na de EMotion volgt waarschijnlijk een veel goedkoper type dat moet gaan concurreren met de Tesla Model 3 en de Chevrolet Bolt (Opel Ampera-e).

Reageren is niet mogelijk.