Land Rover schrijft boek over eigen icoon

0

Volgend jaar viert Land Rover haar 70ste verjaardag. Op 30 april 1948 werd het eerste exemplaar op de Amsterdamse AutoRAI getoond. Dat gaat Land Rover volgend jaar groots vieren en als opmaat naar de feestelijkheden geeft het merk nu het boek Icon uit. Daarin blikken de Britten terug op 69 jaar geschiedenis.

Dat de originele Land Rover (later omgedoopt tot Defender) een icoon is, daar zal niemand na bijna 70 jaar geschiedenis aan twijfelen. De onverwoestbare terreinwagen heeft een haast mythische status bereikt. Dat is niet alleen te danken aan zijn karakteristiek, kloeke voorkomen waar vierkanten domineren (Rover het indertijd het geld niet om productiemallen aan te schaffen voor gebogen plaat delen.

Een tweede succesfactor is zijn praktische instelling: de Land Rover kreeg al snel de naam uiterst betrouwbaar te zijn; voor een auto die bedoeld is als werkpaard een essentiële eigenschap. Het oorspronkelijk voor boeren bestemde model vond daardoor ook aftrek bij avonturiers en liefdadigheidsorganisaties. Beroemde klanten als Fidel Castro, de Britse koningin en Paul McCartney deden de rest.

In het boek Icon komt de rijke historie van de Land Rover via ruim 200 pagina’s uitgebreid aan bod, onder andere via niet eerder gepubliceerde foto’s en exclusieve interviews. Volgens Land Rover is de uitgave een “tijdreis langs alle legendarische expedities, reddingsoperaties en avonturen die met deze indrukwekkende auto’s zijn ondernomen”. De interviews zijn gehouden met de mensen achter de Land Rover, van productiemedewerkers tot managers en van bekende klanten (presentator Richard Hammond, avonturier Bear Grylls en mode legende Ralph Lauren) tot de ontwerpers van de volgende generatie van de Defender.

Icon is vanaf juli als hardcover leverbaar en kost 50 Britse pond. Het boek is nu al te bestellen via de Land Rover webshop.

Reageren is niet mogelijk.