Volvo tijdelijk als V40 Business Sport

0

Volvo heeft het actiepakket Business Sport van zolder gehaald. In 2015 was er tijdelijk ook al een speciale uitvoering van de V40 verkrijgbaar. Toen ging het om de prefacelift editie van de compacte middenklasser. Nu is de vernieuwde V40 aan de beurt. De C segment Volvo verkoopt weliswaar nog steeds prima, maar feit is dat hij zijn laatste ronde in gaat: nog voor de jaarwisseling zal de XC40 worden voorgesteld.

De in beperkte oplage geproduceerde V40 Business Sport is gebaseerd op de sportieve (en complete) R-Design uitvoering en biedt nog meer luxe. Volgens Volvo kan het voordeel daardoor oplopen tot 9.000 euro. De V40 Business Sport is verkrijgbaar vanaf 29.995 euro. De klant kan voor dit bedrag kiezen uit de 150 pk sterke D3 dieselmotor en de T4 benzinevariant met 190 pk.

De Volvo V40 Business Sport is leverbaar in 6 carrosseriekleuren. Het interieur is uitgevoerd met onder andere een Sensus navigatiesysteem (met gratis update van de EU kaart), een ‘High Performance’ geluidsinstallatie, het internet multimediasysteem Sensus Connect, Bluetooth voor handsfree bellen, Audiostreaming, ‘Clean Zone’ automatische airconditioning met 2 gescheiden klimaatzones en verwarmbare voorstoelen.

Uiterlijke kenmerken van de V40 Business Sport zijn de merkkarakteristieke LED koplampen in ‘Thor’s Hammer’ design en de sportieve R-Design look. Dat omvat een speciale grille, lichtmetalen velgen (16-inch voor de D3 en 17-inch voor de T4 variant), een diffusor achter, dubbele uitlaatpijpen en spiegelkappen in Silk Metal finish.

Het interieur van de V40 Business Sport is voorzien van sportpedalen, een combinatie van leder en nubuck als meubilairbekleding, een R-Design adaptief Crystal instrumentenpaneel (met keuze uit 3 designthema’s: Elegance, Eco, Performance) en 7 soorten ambiance interieurverlichting.

Het Dynamic Chassis is standaard waarmee, zo stelt de importeur, “het sportieve karakter van de V40 Business Sport goed tot uiting komt in de wegligging en het stuurgedrag”. Ook parkeersensoren achter en City Safety zijn trouwens aanwezig. Schakelen moet met de hand gebeuren, maar een Geartronic 6-traps automaat is tegen meerprijs verkrijgbaar (2.000 euro voor de T4 of 2.500 euro voor de D3).

Reageren is niet mogelijk.